Foto: EPA/LETA
Nīderlandes speciālists Luiss van Gāls atlaists no pagājušās sezonas Vācijas čempionvienības futbolā Minhenes "Bayern" galvenā trenera amata.

Lēmums pieņemts pēc tam, kad sestdien "Bayern" komanda vietējā čempionāta mačā izbraukumā nospēlēja 1:1 ar "Nurnberg" komandu, kopvērtējumā atkrītot uz ceturto pozīciju.

Lēmumu par van Gāla atlaišanu kluba valde pieņēma, lai vienība saglabātu izredzes cīņā par iekļūšanu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Piecas kārtas pirms sezonas beigām "Bayern" futbolisti par 14 punktiem atpaliek no līdervienības Dortmundes "Borussia". Savukārt otrajā vietā esošajai Leverkūzenes "Bayer" komandai, kas aizvadījusi par spēli mazāk, tā zaudē sešus punktus.

Vietu nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā automātiski garantēs tikai divas spēcīgākās komandas, bet trešās vietas īpašniece piedalīsies kvalifikācijas mačos.

Galvenā trenera amatu pašlaik ieņems līdzšinējais van Gāla palīgs Andrjess Jonkers.

Jau zināms, ka no nākamās sezonas par "Bayern" komandas galveno treneri kļūs līdzšinējais "Bayer" vienības vadītājs Jups Heinkess.

"Bayer" vienību 65 gadus vecais Heinkess sāka vadīt 2009.gada jūlijā.

Iepriekš Heinkess divas reizes ir strādājis ar "Bayern" komandu. Pirmo reizi tas notika laika posmā no 1987. līdz 1991.gadam, bet 1989. un 1990.gadā viņš vienībai palīdzēja triumfēt bundeslīgā.

Savukārt otrā reize darbā ar "Bayern" viņam bija 2009.gadā, kad pēc iepriekšējā galvenā trenera Jirgena Klinsmana atkāpšanās Heinkess komandu vadīja nākamajās piecās spēlēs.

Tikmēr 59 gadus vecais van Gāls Minhenes komandai pievienojās pirms pagājušās sezonas.

Pirms tam kādreizējais "Barcelona" un Amsterdamas "Ajax" komandu galvenais treneris Nīderlandes čempionātā palīdzēja uzvarēt Alkmāras AZ vienībai.

Van Gāls divas reizes pēc kārtas - 1998. un 1999.gadā - kopā ar klubu "Barcelona" kļuva par Spānijas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!