Foto: AFP/Scanpix
Nīderlandes futbola izlase pirms mača pret Latvijas valstsvienību saistībā ar saviem pēdējā laika vājajiem rezultātiem jutusi spiedienu no visām pusēm, izcēlis komandas uzbrucējs Robins van Pērsijs.

Kā ziņots, Latvijas izlase 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā svētdien izbraukumā ar rezultātu 0:6 pārliecinoši atzina spēcīgās Nīderlandes valstsvienības pārspēku. Divus vārtus Nīderlandes izlases labā guva arī van Pērsijs.

"Spiedienu uz sevi jutām no visām pusēm. Atmosfēra bija nervozāka kā parasti, jo, galu galā, mēs arī esam tikai cilvēki. Tomēr, ja spēli sākam tik labi un demonstrējam tik labu sniegumu, es varu būt tikai un vienīgi gandarīts," van Pērsija teikto citē Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA). "Šoreiz pratām ātri izvirzīties vadībā, kas iepriekšējos mačos mums nebija izdevies. Kad tas ir paveikts, spēlēt kļūt daudz vieglāk."

"Šis bija fantastisks mačs, kas mums jāņem kā pamats tālākajam. Esam uzsākuši sēriju, kuri turpināsim nākamgad," piebilda uzbrucējs.

Līdzīgus vārdus pēc mača pauda arī pussargs Veslijs Snaijders.

"Šī bija lieliska spēle un teicams rezultāts. Esam spēruši lielu soli uz priekšu, un tagad mums tā ir jāturpina. Mēs bijām ļoti griboši šo spēli uzvarēt," izteicies Snaijders. "Mums šie trīs punkti bija ļoti nepieciešami, turklāt ieguvām tos, gūstot sešus skaistus vārtus."

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām Čehija ir līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, bet ar deviņiem punktiem seko Islande. Seši punkti ir Nīderlandes kontā, Turcija tikusi pie četriem punktiem, Latvija ar diviem punktiem ieņem piekto vietu, bet tabulu ar vienu punktu noslēdz Kazahstāna.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!