Foto: F64

Latvijas futbola izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion" vienība trešdien Šveices futbola čempionāta mačā izbraukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Lihtenšteinas galvaspilsētas klubu "Vaduz".

Mājinieku komanda jau spēles 25.minūtē palika mazākumā un septiņas minūtes vēlāk "Sion" vadībā izvirzīja senegālietis Musa Konate. Otrajā puslaikā Konate izcēlās vēlreiz un "Sion" guva uzvaru.

Šī Vaņinam bija otrā spēle Šveices čempionātā kopš augusta un laukumā viņš aizvadīja visas 90 minūtes.

Kā zināms, 34 gadus vecais rudenī guva traumu. Pirms tam viņš sezonas pirmajās četrās šīs sezonas Šveices čempionāta spēlēs bija ielaidis vien vienus vārtus.

Tāpat Vaņins nepalīdzēja Latvijas futbola izlasei pirmajās četrās 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēs, kurās tika gūti vien divi punkti.

Vaņins "Sion" komandai pievienojās 2009.gada jūlijā un kopš tā laika ir stabils tās pamatvārtsargs. 2011.gadā Vaņins tika atzīts par līgas labāko vārtsargu. 2013.gadā Latvijas vārtsargs parakstīja jaunu vienošanos ar vienību, kas tagad ir spēkā līdz 2017.gada vidum.

Tāpat savā karjerā Vaņins pārstāvējis Latvijas komandas "Ventspils" un "Venta", kā arī Krievijas klubu "Moskva".

Šveices čempionāta kopvērtējumā "Sion" komanda ar 19 punktiem 20 spēlēs pakāpusies uz astoto vietu, bet "Vaduz" ar 22 punktiem ir sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!