Foto: AFP/Scanpix
Anglijas Futbola asociācija (FA) saņēmusi piedāvājumu par leģendārā Vemblija stadiona iegādi. To savā īpašumā vēlas iegūt Pakistānā dzimušais miljardieris Šahids Hans, vēsta BBC.

Anglijas futbola kluba "Fulham" un amerikāņu futbola kluba Džeksonsvilas "Jaguars" īpašnieks par Vemblija stadionu ir gatavs maksāt 800 miljonus sterliņu mārciņu. 500 miljoni paredzēti par paša stadiona iegādi, bet 300 miljoni FA piedāvāti par biedrības "Wembley Club" un stadionā esošā biznesa pārņemšanu.

"Mēs gribam kļūt par labāko pārvaldītāju tik ikoniskai vietai. Vemblijs tad nonāks privātās rokās un FA varēs pilnvērtīgi veltīt uzmanību savam galvenajam uzdevumam – spēlētāju attīstībai," paziņojumā norāda Hans.

Vemblija stadions ir lielākais Anglijā un otrs lielākais Eiropā, tajā ir 90 000 līdzjutēju sēdvietu. Jaunais Vemblija stadions ir uzcelts tajā pašā vietā, kur bija leģendārais tā priekšgājējs. Jaunais Vemblijs atvērts 2007. gadā, bet FA tā celtniecība izmaksāja nepilnus 800 miljonus sterliņu mārciņu.

Ja Vemblijs nonāks Hana rokās, visticamāk, tajā notiks daudz vairāk amerikāņu futbola spēles. Tiek pieļauta pat iespēja, ka Londonā bāzēsies kāds no NFL klubiem. Tomēr tas neapdraudot Vembliju kā Anglijas futbola izlases mājvietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!