Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola kluba Londonas "Arsenal" galvenajam trenerim Arsēnam Vengeram par tiesnešu kritizēšanu piespriesta trīs spēļu diskvalifikācija.

Pēc svētdienas premjerlīgas mača, kurā "Arsenal" viesos nospēlēja 1:1 ar vienu no turnīra vājākajām komandām Vestbromvičas "Albion". Zīmīgi, ka šajā spēlē Vengers pie Londonas kluba stūres bija jau 811.premjerlīgas spēlē, kas ir turnīra rekords un ļāva viņam pārspēt leģendārā Aleksa Fergusona sasniegumu.

Mača izskaņā "Albion" komandai tika piešķirts 11 metru soda sitiens, kas mājiniekiem ļāva panākt neizšķirtu. Vengers par to bija ļoti nikns un pēc spēles devās uz tiesnešu ģērbtuvēm, sarunās ar soģiem izmantojot aizkarošu valodu.

Papildus trīs maču diskvalifikācijai Vengeram piemērots arī 40 000 mārciņu (45 000 eiro) naudas sods.

Vengera soda izciešana sāksies ar svētdien paredzēto Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa trešās kārtas spēli pret otrās līgas vienību Notingemas "Forest". Tāpat francūzis nevarēs piedalīties Līgas kausa pusfināla pirmajā mačā pret Londonas "Chelsea" un nākamās nedēļas nogalē gaidāmajā premjerlīgas cīņā pret "Bournmouth".

Zīmīgi, ka Vengeram diskvalifikāciju saņemšana janvārī jau sāk kļūt par tradīciju, jo pērn šajā mēnesī viņš par tiesnešu apvainošanu un grūstīšanu tika pat pie četrus spēļu soda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!