Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Kā pirmie Latvijas virslīgas futbola čempionāta Ziemas kausa izcīņas turnīra finālu sestdien sasniedza "Ventspils" futbolisti.

Aizvadītajā pusfināla mačā "Ventspils" ar 2:1 (0:0) uzvarēja Rīgas "Daugava" komandu.

"Ventspils" pirms tam ar septiņiem punktiem trīs mačos ierindojās pirmajā vietā A apakšgrupā, bet "Daugava" ar sešiem punktiem ieņēma B apakšgrupas otro pozīciju.

Otrajā pusfināla cīņā svētdien valsts čempioni Daugavpils "Daugava" spēkosies ar "Skonto" komandu.

Daugavpils klubs pirms tam ar sešiem punktiem ieņēma otro vietu A apakšgrupā, bet "Skonto" ar septiņiem punktiem bija pirmie B grupā.

Abu apakšgrupu pēdējo divu vietu īpašnieces - Ilūkstes NSS, "Jūrmala", "Liepājas metalurgs" un "Jelgava" - aizvadīs savstarpējas cīņas par galīgo vietu sadalījumu turnīrā.

Virslīgas Ziemas kausā, kas tiek organizēts ar mērķi komandām veiksmīgāk sagatavoties gaidāmajai sezonai, piedalās astoņas komandas, no kurām septiņas pārstāvēja virslīgas čempionātu 2012.gada sezonā. Savukārt "Metta"/LU komandas vietā cīnās Ilūkste NSS, kas izcīnījusi tiesības 2013.gada sezonā startēt virslīgas čempionātā.

Visas turnīra komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, kas izspēlēja viena apļa turnīru, un katras grupas divas labākās komandas iekļuva pusfinālā, savukārt apakšgrupu trešo un ceturto vietu īpašnieces aizvadīs vēl divas cīņas, līdz ar to noskaidrojot precīzu visu komandu vietu sadalījumu. Katra komanda turnīrā aizvadīs piecas spēles. Visi sacensību mači notiks "Skonto" hallē.

Turnīra finālmačs plānots 17.februārī.

Kā ziņots, Latvijas virslīgas čempionātā pagājušā gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava" komanda, bet pēdējā, desmitajā, pozīcijā palika "Gulbene", zaudējot vietu spēcīgāko vienību vidū.

Savukārt pārspēlēs starp virslīgas devīto spēcīgāko klubu Rīgas "Daugava" un pirmās līgas vienību Daugavpils BFC "Daugava" divu spēļu summā pārāki ar 4:1 bija Rīgas kluba pārstāvji, saglabājot vietu virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!