Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē sestdien pērnā gada čempioni "Ventspils" ar 4:0 (2:0) izbraukumā pārspēja Rīgas klubu "Daugava".

"Ventspils" futbolisti uzvarējuši visās 11 šīs sezonas čempionāta spēlēs, bet, ieskaitot pagājušo sezonu, "Ventspils" komanda uzvarējusi jau 16 virslīgas čempionāta spēlēs pēc kārtas.

Pirmajā puslaikā viesu rindās izcēlās krievu uzbrucējs Vadims Jančuks un nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Abdultaofiks, bet otrajā puslaikā precīzi bija arī Eduards Tīdenbergs un albānis Nduje Muječi.

"Daugava" pēc neveiksmīgā sezonas sākuma iepriekš bija izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas.

Kā ziņots, citā sestdienas spēlē pērnā gada sacensību bronzas medaļu ieguvēji Daugavpils "Daugava" savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja pārmaiņas skārušo "Jūrmalu", kas pēdējās nedēļās nomainījusi galveno treneri un šķīrusies no vairākiem leģionāriem.

Vienīgos vārtus otrā puslaika trešajā minūtē guva krievu uzbrucējs Dmitrijs Kozlovs.

"Daugavas" futbolisti iepriekš nebija uzvarējuši trijās spēlēs pēc kārtas, bet "Jūrmalas" kontā tagad ir piecas neveiksmes pēc kārtas.

Vēl viens 11.kārtas mačs tiks aizvadīts svētdien, kad čempionāta debitanti "Daugavpils" svarīgā cīņā par vietām kopvērtējuma tabulas lejasgalā uzņems "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Svētdien bija plānots aizvadīt arī spēli starp Jūrmalas "Spartaks" un "Jelgava" komandām, tomēr nākamnedēļ gaidāmā Latvijas kausa izcīņas fināla dēļ, kurā spēkosies "Jelgava" un "Skonto", tā tikusi pārcelta. Iepriekš tika pārcelta tāpat "Skonto" un "Liepājas" spēle, kas arī tika paredzēta svētdien.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem 33 punktiem 11 cīņās ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 24 punktiem desmit spēlēs seko "Skonto". Trešo vietu ar 22 punktiem 11 spēlēs ieņem "Liepājas" komanda, kurai trīs punktus zaudē desmit mačus nospēlējusī Daugavpils "Daugava", bet "Jelgava" ar 17 punktiem desmit mačos ieņem piekto pozīciju.

Ar desmit punktiem desmit mačos sesto vietu ieņem "Daugavpils", bet "Spartaks" ar deviņiem punktiem deviņās cīņās ieņem septīto pozīciju. Septiņi punkti ir Rīgas "Daugavai", piecus punktus iekrājusi "Jūrmala", bet "Metta"/LU tikusi pie četriem punktiem.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!