Foto: F64

Ļoti tuvu vēl vienam zaudējumam trešdien bija Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pērnās sezonas spēcīgākais klubs "Ventspils", kas pašā cīņas izskaņā izrāva neizšķirtu izbraukumā pret Daugavpils "Daugavu" - 1:1 (0:0).

"Ventspils" klubs gan bez uzvarām tagad ir jau sešās spēlēs pēc kārtas.

Septiņas minūtes pirms spēles beigām "Daugavu" vadībā izvirzīja krievu leģionārs Dmitrijs Kozlovs, tomēr mača kompensācijas laika otrajā minūtē punktu ventspilniekiem atnesa Kaspars Svārups. Komandai tie bija pirmie gūti vārti pēdējo sešu spēļu laikā.

Daugavpils "Daugavas" kontā iepriekš bija trīs uzvaras pēc kārtas. Tikmēr "Ventspils" uzvarēja sezonas pirmajās 12 virslīgas spēlēs, bet turpinājumā sešos mačos tikusi tikai pie diviem punktiem, turklāt šīs neveiksmju sērijas gaitā komanda guvusi tikai vienus vārtus. Maijā ventspilnieki uzvarēja Daugavpils klubu pašu laukumā ar 3:0.

Citā spēlē negaidīti pie punkta tika "Metta"/"Latvijas Universitāte", kas savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Latvijas kausa ieguvējiem "Jelgavu".

Mārtiņš Milašēvičs pirmā puslaika izskaņā deva vadību Rīgas klubam, bet otrā puslaika ievadā 1:1 panāca Artis Jaudzems.

"Jelgavas" klubs pirms šī mača papildinājis sastāvu ar Nigērijas leģionāru Kenediju Eribu.

"Metta"/LU iepriekšējā kārtā spēja savā laukumā nospēlēt neizšķirti 2:2 ar Jūrmalas "Spartaks" komandu, bet jelgavnieki pēdējās astoņās virslīgas spēlēs tikuši pie trim uzvarām un piecas reizes cīnījušies neizšķirti, iepriekšējā mačā pret Rīgas "Daugavu" gan pārtraucot trīs spēļu sēriju, kuras gaitā vienība savos vārtos neielaida nevienu bumbu. Arī maijā rīdzinieki spēja viesos pret "Jelgavu" panākt neizšķitu 1:1.

Zaudējumu trešdien piedzīvoja pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā "Liepāja", kas ar 0:2 (0:2) izbraukumā piekāpās "Spartakam".

Otrā puslaika ievadā bumbu savas komandas vārtos raidīja Juris Kučma, bet cīņas kompensācijas laikā 2:0 panāca Romāns Mickevičs.

"Spartaks" pirms sestdien piedzīvotā neizšķirta pret "Metta"/LU bija izcīnījis trīs uzvaras pēc kārtas, bet "Liepāja" arī iepriekšējās divās kārtās piedzīvojusi divus zaudējumus - 0:4 pret Rīgas "Daugavu" un 0:3 pret Daugavpils "Daugavu". Maijā liepājnieki uzvarēja Jūrmalas klubu savā laukumā ar 2:0.

Kā ziņots, trešdien savu veiksmju sēriju turpināja kopvērtējuma līderi Rīgas "Skonto", kas pašu laukumā ar 5:1 (3:0) pārspēja citu galvaspilsētas klubu "Daugava".

Turkmenistāņu pussargs Ruslans Mingazovs spēles rezultātu atklāja 28.minūtē, bet pirmā puslaika pašās beigās 3:0 "Skonto" labā panāca viņš pats un Ņikita Ivanovs. Spēles pašās beigās ar trīs minūšu intervālu divreiz izcēlās Ritvars Rugins, bet cīņas izskaņā no 11 metru soda sitiena atzīmes "Daugavai" vienus vārtus atguva lietuvietis Aurims Kučis.

"Skonto" klubs pēdējās 11 virslīgas spēlēs ticis pie desmit uzvarām un reizi spēlējis neizšķirti, bet Rīgas "Daugava" pēc neveiksmīga sezonas sākuma pēdējos desmit mačos izcīnījusi piecus panākumus. Maijā "Skonto" sagrāva "Daugavu" pretinieku laukumā ar 6:1.

Citviet pēc ilga pārtraukuma pie punktiem tika finansiāli nomocītais "Jūrmalas" klubs, kas viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar turnīra debitanti "Daugavpili".

Pirmā puslaika izskaņā viesus vadībā izvirzīja Daniils Ulimbaševs, lai arī pirms tam Jurijs Sokolovs "Daugavpils" rindās nespēja realizēt 11 metru soda sitienu. Savukārt deviņas minūtes pirms spēles beigām uz "Jūrmalas" vārtiem tika nozīmēts vēl viens 11 metru soda sitiens, kuru šoreiz realizēja Vladislavs Fjodorovs.

"Daugavpils" klubs iepriekš bija piedzīvojis zaudējumus piecās spēlēs pēc kārtas, bet svētdien viesos ar 1:0 uzvarēja "Ventspili", savukārt "Jūrmalas" klubs finansiālo problēmu ēnā bija cietis astoņus zaudējumus pēc kārtas ar kopējo vārtu attiecību 0:31. Abu komandu pirmajā tikšanās reizē maijā "Daugavpils" uzvarēja viesos ar 2:1.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīcijā ar 43 punktiem 17 mačos atrodas "Skonto" komanda, kurai ar 38 punktiem 18 cīņās seko "Ventspils", bet 36 punkti 18 spēlēs ir Daugavpils "Daugavai". Ceturtā ar 31 punktu 17 mačos ir "Liepāja", bet tai ar tādu pašu punktu skaitu 18 cīņās seko "Jelgava".

Sesto vietu ar 25 punktiem ieņem "Spartaks", tam ar 17 punktiem seko Rīgas "Daugava", bet vēl par diviem punktiem mazāk ir "Daugavpils" vienībai. Tikmēr desmit punktus iekrājusi "Metta"/LU, kurai ar sešiem punktiem seko "Jūrmala".

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Tāpat "Skonto" un "Jūrmalas" komandas nenokārtoto parādsaistību dēļ bija saņēmušas aizliegumus reģistrēt jaunus futbolistus. "Jūrmalai" gan šāds aizliegums 20.jūnijā, kad sākās vasaras pāreju periods, tika atcelts, bet "Skonto" vienībai tas tuvākajos mēnešos, visticamāk, nenotiks.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus šajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!