Foto: SynotTip Virslīga
"Ventspils" komanda ceturtdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas devītās kārtas centrālajā spēlē savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja pagājušās sezonas čempioni "Liepāju".

Ventspilnieku labā ar vārtiem šajā mačā izcēlās Alans Siņeļņikovs un Ģirts Karlsons, kurš deviņās spēlēs guvis jau deviņus vārtus.

Pirmais puslaiks aizritēja abu vienību līdzvērtīgā cīņā, taču tā bija piesardzīga un bez ievērojamiem vārtu gūšanas momentiem. Tiesa, ļoti tuvu rezultāta atklāšanai bija tieši "Liepāja", kad tā pirmajā puslaikā trāpīja pa vārtu pārliktni.

Mača rezultāts tika atklāts otrajā puslaikā, kad pēc liepājnieku vārtsarga Pavela Doroševa kļūdas mājiniekus vadībā izvirzīja Siņeļņikovs. Duelis turpinājās līdzvērtīgā cīņā, pie pāris iespējām tiekot arī "Liepājai", taču vārtus gūt tā arī neizdevās. Turklāt spēles 84.minūtē Doroševu pēc stūra sitiena pārspēja Karlsons.

Abām komandām šī bija jau trešā savstarpējā spēle šajā sezonā. Sezonas ievadā - virslīgas otrās kārtas cīņā 20. martā Ventspilī - spēle noslēdzās neizšķirti 2:2, savukārt 9. aprīlī abas komandas Ventspilī aizvadīja Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla maču, kurā ar 1:0 uzvarēja ventspilnieki.

Pērnā gada virslīgas bronzas medaļniece "Ventspils" šo sezonu ir sākusi veiksmīgāk, jo deviņos mačos ir izcīnījusi sešas uzvaras un trīs reizes spēlējusi neizšķirti, joprojām esot vienīgā komanda turnīrā, kura šosezon nav zaudējusi. Tikmēr pērnā gada valsts čempione "Liepāja" pēc ne visai sekmīga sezonas sākuma pirms šī dueļa bija izcīnījusi trīs panākumus pēc kārtas, bet šosezon deviņās spēlēs ir tikusi pie piecām uzvarām, reizi spēlējusi neizšķirti un trijos mačos zaudējusi.

Virslīgas kopvērtējumā pēc deviņām kārtām līdere ar 21 punktu ir "Ventspils" komanda, kas par pieciem punktiem apsteidz astoņas spēles aizvadījušo Jūrmalas "Spartaku" un "Liepāju". Ceturtā ar 12 punktiem astoņos mačos ir "Metta"/Latvijas Universitāte (LU), desmit punktus sakrājusi RFS, bet septiņus punktus guvusi "Jelgava", kas svētdien trešo gadu pēc kārtas izcīnīja Latvijas kausu. Savukārt turnīra tabulu ar trim punktiem noslēdz "Daugavpils".

Devītās kārtas spēles turpināsies piektdien un sestdien, kad "Daugavpils" uzņems "Spartaku", bet sestdien spēkiem mērosies "Metta"/LU un RFS, kā arī "Jelgava" un "Riga".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!