Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē otrdien pašreizējie valsts čempioni "Ventspils" savā laukumā ar 3:0 (0:0) uzvarēja pērnās sezonas trešo spēcīgāko komandu Daugavpils "Daugavu", izcīnot astoto uzvaru tikpat šīs sezonas cīņās.

Ieskaitot pagājušo sezonu, "Ventspils" komanda uzvarējusi jau 13 virslīgas čempionāta spēlēs pēc kārtas. Tikmēr daugavpilieši tagad pārtraukuši četru panākumu sēriju.

Pirmajā puslaikā vārti netika gūti, bet otrā puslaika ievadā rezultātu atklāja Eduards Tīdenbergs. Otros vārtus mājinieki guva 14 minūtes pirms cīņas beigām, kad izcēlās lietuvietis Simons Pauļus, bet cīņas pašās beigās lielu ventspilnieku teritoriālo pārsvaru vēl vienos gūtos vārtos pārvērta albānis Nduje Mujeckis.

Citviet piekto uzvaru pēdējās sešās spēlēs otrdien izcīnīja valsts vicečempioni "Skonto", kas Kauguros ar 6:1 (1:1) sagrāva šosezon vāji spēlējošo Rīgas "Daugavu", otrajā puslaikā gūstot piecus bezatbildes vārtus un sagādājot pretiniekiem piekto zaudējumu pēc kārtas.

Pirmajā puslaikā uz "Skonto" ganiešu futbolista Ofosu Apijas gūtajiem vārtiem ar precīzu sitienu atbildēja lietuvietis Mants Savens, bet līdz otrā puslaika vidum 3:1 "Skonto" labā panāca Valērijs Šabala. Viņš 84.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes nodrošināja sev "hat-trick", bet noslēdzošajās minūtēs vēl pa reizei izcēlās Vladislavs Gutkovskis un turkmēnis Ruslans Mingazovs.

Gūtā uzvara "Skonto" komandai ļāvusi pakāpties uz kopvērtējuma otro vietu.

Jau vēstīts, pirmdien "Jelgava" savā laukumā nespēja uzvarēt pastarīti "Metta"/LU, cīnoties neizšķirti 1:1, savukārt pie panākumiem tika "Liepāja" un debitante "Daugavpils", kas attiecīgi ar 2:0 un 2:1 pārspēja Jūrmalas "Spartaku" un "Jūrmalu".

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem 24 punktiem astoņās cīņās ieņem "Ventspils" komanda, bet otro vietu ar 18 punktiem ieņem "Skonto", kas par diviem punktiem pasteidz deviņas cīņas aizvadījušo "Liepāju". Ceturtā ar 15 punktiem septiņos mačos ir Daugavpils "Daugava", bet piekto vietu ar 14 punktiem astoņās spēlēs ieņem "Jelgava".

Ar desmit punktiem astoņos mačos sesto vietu ieņem "Daugavpils", bet "Spartaks" ar astoņiem punktiem septiņās cīņās ieņem septīto pozīciju. Pieci punkti ir "Jūrmalai", četrus punktus izcīnījusi "Metta"/LU, savukārt tabulas apakšgalā ir Rīgas "Daugava" ar vienu punktu.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!