Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta piektās kārtas centrālajā spēlē valsts čempioni "Ventspils" savā laukumā mazākumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Rīgas "Skonto"

Šis mačs neizcēlās ar daudz vārtu gūšanas iespējām, lai gan tādu vairāk bija "Ventspils" futbolistiem, bet vārtus gūt viņiem neizdevās. "Skonto" komandas rindās pāris reizes vārtu drošību apdraudēja Artūrs Karašausks, taču nesekmīgi.

Cīņas 70.minūtē "Ventspils" palika mazākumā, jo otro dzelteno kartīti saņēma Ritvars Rugins, tomēr cīņas gaitu tas būtiski neizmainīja, jo viesi tāpat nespēja radīt reālus draudus pašreizējo čempionu vārtiem.

Iepriekšējā turnīrā mačā "Skonto" viesos ar 5:0 pārspēja kopvērtējuma tabulas pastarīti "Gulbeni", bet "Ventspils" nespēja pieveikt "Daugavpili" un nospēlēja neizšķirti 1:1.

Pagājušā sezonā komandas tikās četras reizes, trijās no tām pārāki bija "Ventspils" futbolisti, bet viens panākums rīdzinieku kontā.

Pēdējos divos gados abas komandas ir cīnījušās par uzvaru virslīgas kopvērtējumā. Abas reizes ventspilnieki ir atstājuši "Skonto" kopvērtējuma otrajā pozīcijā.

Šī Latvijas čempionāta vēsturē bija abu komandu 70.tikšanās.

Tikmēr otrā turnīra spēlē, kas ir noslēdzošā šajā kārtā, pirmdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā uzņem "Daugavpils" komandu.

Iepriekšējā spēļu kārtā, abām komandām radot maz vārtu gūšanas momentus, jūrmalnieki nospēlēja neizšķirti 0:0 ar "Jelgavu". Tikmēr "Daugavpils" parūpējās par pārsteigumu un savā laukumā noturēja neizšķirtu 1:1 pret "Ventspili".

Pagājušajā sezonā komandas aizvadīja četrus savstarpējus mačus, katrai komandai izcīnot pa divām uzvarām.

Kā zināms, "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta piektās kārtas pirmajā spēlē "Metta"/"Latvijas Universitāte" piektdien nopelnīja pirmo punktu turnīrā šajā sezonā, savā laukumā neizšķirti 1:1 cīnoties ar "Jelgavas" futbolistiem.

Tikmēr pie uzvaras izdevās tikt "Liepāja" komandai, kas izbraukumā ar 2:0 pārspēja turnīra jaunpienācēju "Gulbeni".

Kopvērtējumā līderpozīcijās izvirzījusies "Liepāja", kam 13 punkti piecās spēlēs, bet divi punkti mazāk ir "Ventspilij". Astoņi punkti tagad ir "Skonto" rēķinā, bet punkts mazāk ir "Daugavpilij". Piektā ar sešiem punktiem tikmēr ir "Jelgava".

Sestajā vietā ar pieciem punktiem ierindojas Jūrmalas "Spartaks" komanda, bet uz septīto pozīciju, nopelnot pirmo punktu, pakāpusies "Metta"/"LU". Tikmēr bez punktiem joprojām spēlē "Gulbene".

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.

"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts. Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!