Foto: F64

"Ventspils" futbolisti Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta 18.kārtas centrālajā spēlē sestdien savā laukumā uzvarēja Rīgas "Daugavas" komandu.

Aizvadītā cīņa noslēdzās ar ventspilnieku uzvaru ar rezultātu 2:1 (1:0), mājiniekiem tādējādi atgriežoties kopvērtējuma otrajā pozīcijā un saglabājot iespēju pie vienāda aizvadīto spēļu skaita panākt kopvērtējuma līderus "Skonto".

Pirmā puslaika pašās beigās mājiniekus vadībā izvirzīja krievu leģionārs Vadims Jančuks, bet pēc tam, kad otrā puslaika ievadā rezultāts kļuva neizšķirts, "Ventspils" komandai uzvaru trīs minūtes vēlāk atnesa Jurijs Žigajevs.

Abu komandu pirmā apļa cīņā Ventspils klubs izcīnīja uzvaru izbraukumā ar rezultātu 1:0.

"Ventspils" vienība, kas šogad bija sekmīgākā no Latvijas komandām Eirokausos, virslīgas mačos nav zaudējuši jau kopš 27.aprīļa, savukārt Rīgas "Daugava", kas arī ambiciozi turpina cīnīties par visaugstākajām vietām, pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras, divreiz cīnījusies neizšķirti un divos mačos zaudējusi.

Kā ziņots, otrā apļa pēdējā kārta sākās piektdien, kad čempione Daugavpils "Daugava", spēlējot mazākumā, ar rezultātu 3:0 savā laukumā uzveica "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Kārtas turpinājumā svētdien "Jelgava" tiksies ar "Skonto", kā arī Jūrmalas "Spartaks" uzņems otru pilsētas komandu "Jūrmala", bet pirmdien Ilūkstes NSS spēkosies ar "Liepājas metalurgu".

Virslīgas kopvērtējumā "Skonto" 17 spēlēs iekrājusi 41 punktu, bet "Ventspils" ar vienu maču rezervē atpaliek par trim punktiem. Trešo vietu ieņem Daugavpils "Daugava", kuras kontā ir 36 punkti 17 cīņās, bet tai ar 34 punktiem 18 spēlēs seko Rīgas "Daugava". Piektajā pozīcijā ar 23 punktiem 17 mačos ir Jūrmalas "Spartaks", kuriem punktu zaudē "Liepājas metalurgs". Tiesa, liepājnieki aizvadījuši par vienu maču mazāk.

"Jūrmala" ar 17 punktiem 16 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem "Metta"/LU komanda, kurai 18 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. Tikpat punktu ir arī Ilūkstes NSS futbolistiem, bet viņi aizvadījuši par spēli mazāk. Tikmēr "Jelgava" ar septiņiem punktiem 17 cīņās ieņem desmito pozīciju.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!