Foto: SynotTip Virslīga

Panākumu "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas spēlē svētdien izcīnīja "Ventspils" komanda, kas ar rezultātu 2:1 (1:0) izbraukumā apspēlē "Riga" vienību.

Rezultātu pirmā puslaika beigu daļā atklāja Aleksejs Aleksejevs, bet 78. minūtē mājiniekiem pārsvaru dubultoja Eduards Tīdenbergs. Savukārt jau līdz ar finālsvilpi "Riga" vienībai goda vārtus iesita Ivans Kņazevs.

Līdz ar to "Ventspils" pārtrauca divu zaudējumu sēriju virslīgā, bet "Riga" iepriekšējās divās spēlēs nebija spējusi gūt vārtus.

Šī abām vienībām bija trešā savstarpējā spēle šosezon virslīgā, turklāt pirmie divi mači noslēdzās ar vienādu rezultātu 1:1. Šāds rezultāts martā tika fiksēts gan spēlē Ventspilī, gan pēc tam maija vidū Rīgā.

Tāpat svētdien notiek arī 15. kārtas centrālā spēle, kurā kopvērtējuma līderu duelī valsts čempione "Liepāja" uzņem Jūrmalas "Spartaka" futbolistus.

"Liepājas" vienība otrdien UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē savā laukumā ar 0:2 zaudēja Austrijas čempionvienībai "Salzburg", bet divu spēļu summā Latvijas čempioni zaudēja ar 0:3.

Tikmēr "Spartaks" jūlija sākumā noslēdza dalību UEFA Eiropas līgā, kur divu spēļu summā ar 0:4 zaudēja Minskas "Dinamo" komandai no Baltkrievijas.

Abas komandas šosezon savā starpā virslīgā jau divas reizes ir tikušās. Pirmajā mačā martā Liepājā ar 2:1 uzvarēja "Spartaks", bet otrā apļa cīņā maija vidū liepājnieki viesos revanšējās ar 1:0, sagādājot pretiniekiem vienu no šosezon diviem virslīgā piedzīvotajiem zaudējumiem.

Ziņots, ka sestdien 15. kārtas pirmajā cīņā "Metta"/"Latvijas Universitāte" nenosargāja divu vārtu pārsvaru un nospēlēja neizšķirti 2:2 ar pastarīti "Daugavpili".

Savukārt 15. kārta noslēgsies pirmdien, kad "Jelgava" uzņems RFS komandu. Savukārt jau nākamajā ceturtdienā jelgavnieki UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā mačā "Skonto" stadionā uzņems Izraēlas trešo spēcīgāko komandu Jeruzalemes "Beitar".

Virslīgas kopvērtējumā Jūrmalas "Spartakam" ir 31 punkts 13 mačos, bet uz otro pozīciju ar 27 punktiem 14 mačos pašlaik pakāpusies "Ventspils", kas par punktu apsteidz "Liepāju".

"Jelgava" iekrājusi 19 punktus, bet pie 16 punktiem tikušas "Riga" un RFS. Septītā ar 14 punktiem ir "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar pieciem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!