Foto: F64
Latvijas futbola kluba Jūrmalas "Spartaks" pussargs Jurijs Žigajevs atvainojies "Ventspils" leģionāram Pinto Fertesam par nesportisko pārkāpumu, pēc kura portugālis lauza kāju.

Aizvadītajā "Synottip Virslīgas" spēļu kārtā "Spartaks" ar rezultātu 1:2 piekāpās "Ventspils" komandai, bet šajā mačā Žigajevs, cenšoties apturēt pretinieku uzbrukumu, asi pārkāpa noteikumus pret Fortesu, kuram tagad ilgāku laiku nāksies iztikt bez futbola.

"Pazaudējām bumbu uzbrukumā, turklāt uz to brīdi biju palicis kā trešais aizsargs, un nonācām līdz šādai nepatīkamai situācijai. "Ventspils' uzbrucēji ir ļoti tehniski un ātri, es nokļuvu tādā situācijā, pēc kuras pat pašam ir nepatīkami. Es redzēju, ka Fortess bija uzņēmis labu ātrumu, un aizsardzībā bija palikuši tikai divi cilvēki. Norāvu Ventspils komandas pretuzbrukumu, kas, iespējams, varēja vainagoties viņiem ar trešajiem vārtiem, lūk, ar šādu nesportisku sodu," "Spartaks" majāslapā citēts Žigajeva teiktais. "Es esmu futbolists, kas piekopj spēlēt futbolu "tīri", jo pats apzinos, ka futbolā ir bijušas dažādas situācijas, ir ļoti slikti, kad esi traumēts un nevari palīdzēt komandai turpmākajās spēlēs, vēl sliktāk, kad izlaid visu sezonu. Jau pēc epizodes atvainojos Pinto. Bija nojausma, ka Fortesam varētu būt nopietns savainojums, tajā pat laikā domāju, kā izlīdzināt rezultātu. Pēc spēles piegāju personīgi un atvainojos Ventspils puišiem vēlreiz par rupjo momentu."

Žigajevs Ventspils komandā aizvadījis vairākas sezonas, tāpēc viņš labi pazīst šīs komandas personālu. Viņš palūdza, lai viņam nodod ziņu par to, cik nopietna ir šī trauma.

"Pēc spēles devos uz Ventspili pie savas ģimenes, jo nākamā dienā bija paredzēta brīva. Jau ceļā uz Ventspili komandas personāls piezvanīja un teica, ka Fortesam kājas lūzums. Atbraucot uz Ventspili devos arī apciemot Pinto Fortesu un vēlreiz atvainoties par rupju spēles epizodi no manas puses, mēs pavadījām 40 minūtes runājot par spēli kopumā un par izveidojušos epizodi. Fortess pieņēma manu atvainošanos un ar ļaunu aci uz mani nav. Vēlos vēlreiz atvainoties Pinto Fortesam un FK "Ventspils" komandai par šo epizodi, kā arī pateikties Ventspils komandas līdzjutējiem par sapratni," sacīja Žigajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!