Foto: sportacentrs.com
Latvijas futbola klubs "Ventspils" ceturtdien UEFA Eiropas līgas trešās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē izbraukumā ar rezultātu 0:7 (0:4) smagi zaudēja Serbijas vienībai Belgradas "Crvena Zvezda", izstājoties no turnīra.

Divu spēļu summā Latvijas klubs kapitulēja pārliecinoši ar rezultātu 1:9.

Atbildes spēlē uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Andrija Kaludžerovičs un kolumbiešu uzbrucējs Kristians Borha, bet pa vienam precīzam sitienam izpildīja Darko Lazovičs un brazīliešu uzbrucējs Bruno Mezenga.

Savukārt mača 13.minūtē "Ventspils" komandu pārstāvošais Urugvajas uzbrucējs Federiko Martiness bumbu raidīja savos vārtos.

Jāpiebilst, ka kopš 52.minūtes viesiem nācās spēlēt mazākumā, jo sarkano kartīti nopelnīja Ritvars Rugins. Šajā brīdī "Ventspils" jau zaudēja ar 0:4.

Pēc panākuma divu spēļu summā "Crvena Zvezda" komanda iekļuva kvalifikācijas turnīra izšķirošajā, ceturtajā, kārtā.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā "Ventspils" komanda savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2. Tajā cīņā uzvaras vārtus Mezenga guva tikai kompensācijas laika trešajā minūtē.

"Ventspils" pagājušajā sezonā Latvijas virslīgas čempionātā izcīnīja otro vietu, bet pašlaik ar 35 punktiem 16 spēlēs kopvērtējumā atrodas trešajā kārtā. Latvijas klubs dalību UEFA Eiropas līgā sāka no otrās kvalifikācijas kārtas, divu spēļu summā ar 4:2 pieveicot Baltkrievijas vicečempionus Soļigorskas "Šahtjor".

Arī "Crvena Zvezda" komanda pērnajā sezonā vietējā čempionātā izcīnīja otro vietu, bet jaunā sezona sāksies vien 13.augustā. Tā kā Belgradas komanda dalību UEFA Eiropas līgā sāka vien no trešās kvalifikācijas kārtas, cīņas ar Ventspils vienību tai ir pirmās oficiālās jaunajā sezonā.

Lai iekļūtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, komandām jāpārvar četras kvalifikācijas kārtas.

Aizvadītajā sezonā "Ventspils" futbolisti UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 1:3 piekāpās Maķedonijas komandai "Teteks", bet vēl sezonu pirms tam Latvijas klubs spēlēja sacensību grupu turnīrā.

Jau vēstīts, ka Latvijas klubs Daugavpils "Daugava" nespēja pārvarēt pirmo kvalifikācijas kārtu, divu spēļu summā ciešot smagu zaudējumu ar rezultātu 1:7 pret Norvēģijas vienību "Tromso".

Šī "Daugavas" komandai bija debija Eirokausu sacensībās.

Tikmēr vēl viena Latvijas vienība "Liepājas metalurgs" nespēja pārvarēt kvalifikācijas otro kārtu, ar rezultātu 1:4 divu spēļu summā zaudējot Austrijas komandai Zalcburgas "Red Bull".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!