Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pārceltajā astotās kārtas mačā pirmdien "Ventspils" komanda ar rezultātu 7:1 (3:0) izbraukumā sagrāva Ilūkstes NSS vienību.

Pēc šī panākuma ventspilnieki kopvērtējuma tabulā panākuši tās līderus "Skonto" komandu. Tā kā savstarpējās spēlēs uzrādītājos rezultātos pārsvars ir "Skonto" futbolistiem, viņi saglabājuši kopvērtējuma pirmo vietu un ieņems to arī gadījumā, ja abi klubi sezonu noslēgs ar vienādu izcīnīto punktu skaitu.

Pēc pirmā puslaika "Ventspils" komanda atradās vadībā ar pārliecinošo 3:0, bet otrā puslaika pašā ievadā panāca jau 4:0. Pēc tam krievu leģionārs Dmitrijs Kozlovs mājiniekiem vienus vārtus atguva, bet līdz cīņas beigām ventspilnieki izcēlās vēl trīs reizes un parūpējās par sagrāvi.

Divus vārtus "Ventspils" komandas labā guva krievu pussargs Eduards Suhanovs un urugvajiešu uzbrucējs Eduardo Martiness, bet pa reizei izcēlās Oļegs Žatkins, krievu uzbrucējs Vadims Jančuks un gruzīnu pussargs Tornike Tarhnišvili.

Trīs no septiņiem vārtiem viesi guva no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Tā kā šajās dienās norit nacionālo izlašu spēles, "Ventspils" komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt uz pieaugušo izlasi izsauktais pussargs Jurijs Žigajevs, kā arī uz U-21 valstsvienību izsauktais aizsargs Vitālijs Barinovs.

Abu komandu otrā apļa savstarpējā spēlē ventspilnieki savā laukumā bija pārāki ar 4:1.

"Ventspils" komanda pašlaik turpina cīņu par kopvērtējuma pirmo vietu, bet Ilūkstes klubs joprojām spēkojas par izdzīvošanu augstākajā līgā.

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderpozīcijā ir "Skonto" klubs, kas 23 spēlēs ieguvis 55 punktus, bet ar tādu pašu punktu skaitu otro vietu ieņem "Ventspils". Trešo vietu ar 45 punktiem ieņem Daugavpils "Daugava", kurai trīs punktus zaudē Rīgas "Daugavas" vienība. Piekto pozīciju ar 31 punktu ieņem "Liepājas metalurga" komanda, kurai sešus punktus zaudē Jūrmalas "Spartaks".

"Jūrmala" ar 23 punktiem ir septītā, "Metta"/LU ar 15 punktiem atrodas pozīciju zemāk, "Jelgava" ar 13 punktiem ieņem devīto vietu, bet 12 punkti ir Ilūkstes NSS spēlētājiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!