Foto: stock.xchng

Pie uzvarām Latvijas virslīgas futbola čempionāta spēlēs tika "Ventspils" un "Skonto" komandas, turpinot cīņu par kopvērtējuma zelta godalgām.

Pārliecinošu uzvaru izcīnīja ventspilnieki, kas ar rezultātu 4:0 (1:0) savā laukumā sagrāva "Metta"/LU vienību. Uzvarētājiem divas reizes precīzs bija Jurijs Žigajevs, bet pa vieniem vārtiem guva Igors Tarasovs un nigērietis Ahmeds Abdultaofiks.

Tikmēr "Skonto" ar 3:1 (1:1) pārspēja "Gulbeni", kaut vēl pēc pirmā puslaika rezultāts bija neizšķirts 1:1. Uzvarētājiem divus vārtus guva Valērijs Šabala, bet jau kompensācijas laikā precīzs bija arī Tads Labuks. Savukārt gulbeniešu labā pirmā puslaika izskaņā rezultatīvs bija Ivans Gluško.

Vēl vienā mačā "Jūrmala" savā laukumā ar 3:1 (2:0) pārspēja "Jelgavas" futbolistus, kas turpina cīņu par vietas saglabāšanu virslīgā.

Kā ziņots, sestdien 33.kārtas centrālajā mačā "Liepājas metalurgs" savā laukumā ar 1:3 (0:1) piekāpās čempionāta līdervienībai Daugavpils "Daugava", bet JPFS/FK "Spartaks" nospēlēja neizšķirti 2:2 (2:2) ar Rīgas "Daugavu".

Kopvērtējumā tagad Daugavpils "Daugavas" kontā ir 71 punkts un tā par četriem punktiem apsteidz "Ventspils" un "Skonto" komandas. Savukārt "Liepājas metalurgs" ar 64 punktiem nedaudz atpalikusi no tuvākajiem sekotājiem.

Ja nākamajos divos mačos Daugavpils klubs uzvarēs potenciāli vājākās "Jūrmalas" un "Gulbenes" komandas, tam pēdējās kārtas mačā ar "Ventspils" vienību neko vairs nevajadzēs.

Piekto vietu kopvērtējumā ar 44 punktiem ieņem JPFS/FK "Spartaks", bet "Jūrmala" ar 39 punktiem atrodas sestajā pozīcijā. "Jelgava" ar 29 punktiem ieņem septīto vietu, par attiecīgi trim un četriem punktiem apsteidzot Rīgas "Daugavu" un "Metta"/LU. Savukārt pēdējā, desmitajā, vietā ar 23 punktiem atrodas "Gulbene".

Kā ziņots, šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Vājākajai komandai pēc sezonas virslīgas čempionāts būs jāatstāj.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!