Foto: F64

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas 15. kārtas spēlēs svētdien pārliecinošas uzvaras izcīnīja "Ventspils" un Jūrmalas "Spartaks" komandas.

"Ventspils" savās mājās ar 4:1 (3:1) apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola" (ViA), bet "Spartaks" savā laukumā ar 4:1 (1:0) pārspēja "Jelgavu".

Ventspils un Valmieras komandu spēlē jau 32. minūtē rezultāts vēstīja 3:1. Vispirms ceturtajā minūtē vārtus guva Adeleke Akinjemi, bet pēc tam 12.minūtē Eduards Tīdenbergs pārsvaru dubultoja. Tikai 16 gadus vecais Māris Barkovskis rezultāta starpību samazināja, taču "Venstpils" sastāvā Akinjemi guva savus otros vārtus.

Otrajā puslaikā Tosins Aijeguns panāca jau 4:1, bet spēles turpinājumā rezultāts palika nemainīgs, mājiniekiem svinot drošu panākumu.

Tikmēr otrā mačā rezultāts tika atklāts tikai 34.minūtē, kad to paveica Oļegs Dmitrijevs, izvirzot vadībā "Spartaku". Pirmajā puslaikā vairāk vārti netika gūti, bet otrajā, pateicoties Jevgēņija Kobzara, Denisa Davidova un Kaspāra Svārupa vārtiem, jūrmalnieki ieguva drošu pārsvaru. "Jelgava" gan spēles izskaņā vienus vārtus atspēlēja, kad 11 metru sitienu realizēja Vladislavs Kozlovs.

Jau ziņots, ka šonedēļ "Spartaks" un "Ventspils" aizvadīja arī Eirokausu mačus.

Valsts čempioni no Jūrmalas otrdien viesos UEFA Čempionu līgas pirmās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē ar 0:2 zaudēja Serbijas čempionei Belgradas "Crvena zvezda", ar tādu pat rezultātu piekāpjoties arī divu spēļu summā.

Tikmēr "Ventspils" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes mačā viesos cīnījās neizšķirti 3:3 ar Albānijas komandu Ģirokastras "Luftetari", bet divu spēļu summā Latvijas klubs uzvarēja ar 8:3, jo pirmajā mačā savā laukumā guva pārliecinošu uzvaru ar 5:0. Otrajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā kurzemnieki spēlēs pret titulēto Francijas komandu Bordo "Girondins", pirmo maču jau 26.jūlijā aizvadot savā laukumā.

"Spartaks" komanda virslīgā iepriekšējos trīs mačos nebija tikusi pie uzvaras, divas spēles zaudējot, bet vienu aizvadot neizšķirti. Savukārt "Jelgavai" turnīrā bija divu uzvaru sērija, abus panākumus gūstot pret turnīra pastarītēm "Metta"/LU un "Valmiera Glass"/ViA.

Abas komandas šosezon savā starpā tikušās jau divas reizes, uzvaras dalot uz pusēm. Aprīlī "Jelgava" uzvarēja ar 1:0, bet maijā jūrmalnieki revanšējās ar tādu pat rezultātu.

Tikmēr "Ventspils" virslīgā pirms nedēļas ar 3:1 uzvarēja "Metta"/LU komandu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju turnīrā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA šosezon turnīrā pie uzvarām vēl nav tikusi 14 mačos izcīnot vien divus neizšķirtus.

Pirmo divu apļu spēlēs ventspilnieki virslīgas debitanti no Valmieras pārspēja ar vienādu rezultātu 3:1.

Trešo svētdienas maču pulksten 19 aizvadīja "Metta"/LU un RFS.

Latvijas futbola virslīgas 15. kārtas spēlē RFS, pateicoties Maksima Marusiča diviem gūtajiem vārtiem, ar 2:0 (0:0) pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komandu, izcīnot astoto uzvaru pēc kārtas.

Ukrainas leģionārs Marusičs rezultātu atklāja 48. minūtē, kad, atrodoties starp vairākiem pretinieku spēlētājiem, viņš bumbu pamanījās sist vārtos. Savukārt 86. minūtē ukrainis pietuvojās "Metta"/LU vārtiem un raidīja bumbu precīzi tuvajā stūrī.

Pirmajos divos apļos RFS futbolisti, kuru rindās vairs nav rezultatīvākā spēlētāja Roberta Uldriķa, kurš pārcēlies uz Šveices čempionātu, "Metta"/LU komandu uzvarēja ar 3:1 un 1:0.

Jau ziņots , ka "Ventspils" svētdien savās mājās ar 4:1 (3:1) apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes augstskola" (ViA), bet "Spartaks" savā laukumā ar 4:1 (1:0) pārspēja "Jelgavu".

Virslīgas kopvērtējuma galvgalī ar 37 punktiem 14 spēlēs ir RFS, bet 28 punkti 15 mačos ir "Ventspils" vienībai. Tālāk ar tikpat punktiem 14 spēlēs seko "Riga", bet "Spartaks" 15 mačos sakrājusi 26 punktus.

Piektā ar 25 punktiem ir "Liepāja"/"Mogo", bet 14 punktus iekrājusi "Jelgava". Četri punkti ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir divi punkti.

Šajā sezonā astoņas virslīgas komandas aizvadīs četrus apļus, tādējādi kopumā katra nospēlēs pa 28 mačiem. Sezona noslēgsies 10.m novembrī.

Pirms šīs sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraidīs virslīgas mačus, kā arī katrā centrālajā kārtas mačā būs studija.

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!