Foto: F64
"Jelgavas" un "Ventspils" futbolisti trešdien Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" mačā nespēja noskaidrot uzvarētāju, tādejādi ventspilniekiem kļuvusi sarežģītāka cīņa par pirmo vietu kopvērtējumā un čempiones titulu.

Mačs Jelgavā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 (0:0).

Lai gan viesiem mača noslēgumā bija iespēja izraut uzvaru, tomēr "Jelgavu" no zaudējuma minūti pirms pamatlaika beigām izglāba vārtu stabs.

Līdz ar neizšķirtu, "Ventspils" un līderes "Liepājas" komandas kopvērtējumā šķir četri punkti. Tā kā ventspilniekiem ir viena spēle rezervē, tad "Liepāja" tagad ir vairāk kā vienas uzvaras attālumā.

Pirms trešdienas mača abas komandas šajā sezonā bija tikušās vienu reizi, uzvarētāju nenoskaidrojot, jo arī Ventspilī notikušais mačs maija vidū noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Savukārt Latvijas kausa finālā jelgavnieki, lielāko daļu mača spēlējot mazākumā, izcīnīja uzvaru ar 2:0.

Kā zināms, neilgi pirms šī mača Ventspils" papildināja sastāvu ar 23 gadus veco serbu aizsargu Nikolu Boranijaševiču, kurš trešdien vēl nebija iekļauts mača pieteikumā.

Vēl vienā virslīgas mačā trešdien Rīgas "Skonto" viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Daugavpili".

Nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām "Skonto" rindās spēlējošajam Vladislavam Gutkovskim bija iespēja gūt vārtus diezgan kuriozā veidā, pēc standartsituācijas knapi pieskaroties bumbai, taču modri vārtos spēlēja "Daugavpils" vārtsargs.

Lai arī spēles izskaņā lielāks pārsvars bija rīdziniekiem, mainīt mača rezultātu neizdevās.

Līdz šodienai vienības virslīgas turnīrā šosezon bija aizvadījušas vienu savstarpējo maču, kurā rīdzinieki maijā bija pārāki ar 4:1.

Tāpat neizšķirti trešdien nospēlēja Jūrmalas "Spartaks" un virslīgas pastarīte "Metta"/Latvijas Universitāte, kuru cīņa jūrmalnieku laukumā noslēdzās ar rezultātu 2:2 (1:1).

Mača rezultātu spēles ceturtajā minūtē atklāja mājinieki, kad precīzs bija Toms Mežs. Tomēr jau pēc 15 minūtēm "studenti" izlīdzināja rezultātu, kad viesu labā vārtus guva Elī Ndekre no Kotdivuāras.

Otrā puslaika sākumā "Metta"/LU labā vārtus guva Armands Pētersons, panākot jau 2:1, taču desmit minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki izlīdzināja rezultātu, precīzam esot Romanam Mickevičam.

Līdz šim abas komandas virslīgā šosezon bija aizvadījušas vienu savstarpēju spēli, kurā jūrmalnieki viesos bija pārāki ar 2:1.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 31 punktu 16 mačos ir "Liepāja", par četriem punktiem apsteidzot "Ventspili", kas aizvadījusi 15 cīņas, bet vēl par punktu mazāk ir "Skonto" futbolistiem. Savukārt ceturtajā vietā ar 25 punktiem 16 cīņās seko "Jelgava", kas Rīgas spēcīgākajai vienībai zaudē tikai punktu.

Stabilu piekto vietu ar 15 punktiem ieņem "Spartaks", "Daugavpils" ar desmit punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, bet tabulu ar sešiem punktiem noslēdz "Metta"/LU.

Pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta "Gulbenes" komanda, līdz ar to virslīgas sezona turpinās vien ar septiņu vienību līdzdalību. Tā kā vienība šosezon vēl nebija aizvadījusi 50% maču, nolemts, ka visi rezultāti ar "Gulbenes" piedalīšanos anulēti. Tomēr gulbenieši šo sezonu bija sākusi neveiksmīgi, astoņos mačos ciešot tikpat zaudējumu un ieņemot pēdējo - astoto - vietu turnīra tabulā.

Pēc "Gulbenes" izslēgšanas no virslīgas čempionāta organizācijas komiteja noteikusi, ka komanda, kas 2015.gada turnīrā ieņems septīto vietu, nezaudēs tiesības piedalīties 2016.gada virslīgas čempionātā. Septīto vietu ieguvusī vienība piedalīsies pārspēlēs ar komandu, kas 2015.gada "komanda.lv" Latvijas pirmās līgas čempionātā ieņems otro vietu.

Kā zināms, tāpat par piedalīšanos spēļu rezultātu sarunāšanā no Latvijas futbola izmesti četri spēlētāji - Dmitrijam Šiļukam, kurš pagājušajā sezonā spēlēja skandalozajā "Jūrmalā", un Sergejam Mišinam ("Gulbene") piemērota diskvalifikācija uz pagaidām nenoteiktu laiku, kamēr 12 mēnešu diskvalifikāciju saņēmuši Deniss Tarasovs un Artjoms Loginovs (abi iepriekš - "Metta"/"Latvijas Universitāte").

Šī sezona Latvijas virslīgā bija nodēvēta par "tīras spēles" sezonu, vēršot uzmanību uz rasismu, spēļu sarunāšanu, dopingu un simulēšanu, kam futbolā nav vietas.

Iepriekšējo reizi kāds klubs no virslīgas tika izslēgts 2009.gadā, kad par spēļu sarunāšanu diskvalificēta tika Daugavpils "Dinaburg" komanda.

Kā zināms, pagājušā gada rudenī Daugavpils "Daugava" komanda tika iepīta lielā totalizatoru skandālā, kā rezultātā policija saistībā ar spēļu sarunāšanu aizturēja astoņas ar šo klubu saistītas personas. Ilgu laiku nekas nebija zināms par Daugavpils "Daugavu", taču komanda šobrīd startē otrās līgas turnīrā. Latvijas augstākās līgas dalībnieku vidū vairs nav arī Rīgas "Daugavas", kas pirms sezonas nesaņēma licenci dalībai turnīrā, turklāt pagājušajā sezonā šis klubs arī bija saistīts ar spēļu sarunāšanu.

Virslīgas apritē vairs nav arī skandalozās "Jūrmalas", kas pērn palika pēdējā vietā, taču tika apsūdzēta spēļu sarunāšanā, bet pazīmes rāda, ka komanda ir beigusi pastāvēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!