Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas izlases futbolista Māra Verpakovska augstākais karjeras sasniegums ir valstsvienības dalība 2004.gadā Portugālē notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, intervijā intervijā portālam "Onenilup.com" izteicies pats spēlētājs.

Agrāk rezultatīvais uzbrucējs paudis, ka tas bija lielisks sasniegums. "Tie gadi bija brīnišķīgi, turklāt pēkšņi cilvēki Latvijā runāja par futbolu un nacionālo izlasi. Esam basketbola un hokeja nācija, taču tobrīd futbols kļuva par tautas kaislību."

Verpakovskis atklājis, ka atmiņā palikusi dalība ne tikai Eiropas čempionātā, bet arī izslēgšanas spēļu cīņas, kur Latvijas izlase dramatiskā divu spēļu duelī pārspēja Turciju.

Futbolists joprojām atceras Eiropas čempionāta mačā pret Vāciju veikto izgājienu vienatnē pret leģendāro vārtsargu Oliveru Kānu, kurš gan palika nerealizēts. "Kas diez notiktu, ja būtu guvis vārtus? Kā izmainītos mana karjera? Protams, Kāns ir viens no visu laiku izcilākajiem vārtsargiem, un, iespējams, ka pret kādu citu man būtu izdevies raidīt bumbu vārtos."

"Tomēr šobrīd izlasei ir viens no zemākajiem punktiem," sacījis Verpakovskis. "Rezultāti nav labi, turklāt pēdējo divu trīs gadu laikā esam zaudējuši līdzjutēju atbalstu, un līdz ar to "Skonto" stadionā nesapulcējas daudz fanu. Ceru, ka kaut kas mainīsies, un fanu atbalsts atgriezīsies."

Latvijas izlases uzbrucējs izteicies, ka, iespējams, jaunā valstsvienības galvenā trenera Mariana Pahara gars un ambīcijas spēs ko mainīt.

Jau vēstīts, ka Pahars Latvijas izlasi pārņēma jūlija vidū no atlūgumu iesniegušā Aleksandra Starkova.

Verpakovskis jau tuvākajā laikā aizvadīs savu 100.spēli izlases rindās. Pats futbolists teicis, ka agrāk par šāda maču skaita sasniegšanu nav domājis. Taču nu tas kļuvis par vienu no viņa mērķiem.

Turpinājumā Latvijas izlase septembra sākumā aizvadīs divas 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēles, savā laukumā uzņemot Lietuvu un izbraukumā spēkojoties ar Grieķiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!