Foto: Publicitātes attēli

Par Latvijas U-19 meiteņu futbola izlases jauno galveno treneri apstiprināts Viktors Vicehovskis, kurš šajā amatā no 1. februāra nomainījis komandas iepriekšējo treneri Oļegu Blagonadeždinu, ar kuru pēc abpusējās vienošanās nolemts sadarbību neturpināt, informēja Latvijas Futbola federācija.

"Kā treneris, es vēlos augt un progresēt. Piekritu kļūt par Latvijas U-19 izlases galveno treneri, jo jūtu, ka tieši futbola ziņā meitenēm es varu dot daudz. Man jau ir pieredze trenera darbā, tomēr vēlējos atkal izbaudīt darbu starptautiskā līmenī. Darbs ar Latvijas izlasi sniedz iespēju gatavot un vadīt komandu spēles ar spēcīgiem pretiniekiem un dažādām futbola skolām augstā līmenī. Tāpēc man šī ir lieliska iespēja mācīties un progresēt!" pēc apstiprināšanas jaunajā amatā izteicās Viktors Vicehovskis.

"Saprotu, ka pašlaik meiteņu futbolā nav liela spēlētāju izvēle. Tomēr ir vērojamas būtiskas aktivitātes, kur LFF strādā pie sieviešu un meiteņu futbolā iesaistīto spēlētāju skaita palielināšanas. Attiecīgi mana kā šī vecuma izlases galvenā trenera galvenais mērķis būs sagatavot futbolistes Latvijas nacionālajai izlasei. Futbolistēm jau šajā vecumā jāzina valstsvienības pamatuzstādījumi un prasības. Uzdevums būs gatavot spēlētājas, lai, nokļūstot Latvijas nacionālajā izlasē, viņas nepazūd un ir gatavas šim līmenim," sava darba galveno mērķi norādīja jaunais U-19 galvenais treneris.

Profesionālajā karjerā kā dažādu bērnu un jauniešu komandu treneris Vicehovskis strādā kopš 1991. gada. Savulaik stažējies Doņeckas "Shakhtar" klubā.

Kopš 2009. gada strādā Rīgas Futbola skolā ar U-16 vecuma komandu. Savulaik strādājis kā Latvijas U-17 un U-19 jauniešu futbola izlases (1989. gadā dzimušo futbolistu) galvenā trenera asistents. Strādāja arī par Latvijas U-16 līdz U-19 jauniešu futbola izlases (1993. gadā dzimušo futbolistu) galveno treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!