Francijas augstākās futbola līgas kluba "Bastia" brazīliešu uzbrucējam Brandau pēc saķeršanās ar valsts čempionvienības Parīzes "Saint-Germain" (PSG) pārstāvi Tjagu Motu ceturtdien piespriests mēnesi ilgs cietumsods un 20 000 eiro liels naudas sods.

Tomēr cietumā futbolistam nebūs jādodas un viņš varēs veikt sabiedriski noderīgu darbu.

Pirms tam prokuratūra bija pieprasījusi spēlētājam astoņus mēnešus ilgu nosacītu cietumsodu un 15 000 eiro naudas sodu.

Kā ziņots, augustā aizvadītajā spēlē PSG savā laukumā ar 2:0 pārspēja "Bastia" komandu. Pēc spēles tunelī Brandau sagaidīja Brazīlijā dzimušo Itālijas izlases futbolistu Motu un iesita viņam ar galvu. Pēc epizodes Brandau nekavējoties metās bēgt, bet Mota uzbrukuma rezultātā tika pie lauzta deguna.

Pēc incidenta čempionāta disciplinārlietu komisija lēma par sešu mēnešu diskvalifikācijas piemērošanu 34 gadus vecajam Brandau, kurš līdz ar to laukumā varēs atgriezties vien nākamā gada februāra beigās.

Futbolista pārstāvji pauduši, ka viņu uz šādu rīcību pamudināja provokācijas laukumā un tribīnēs. Spēles laikā viņš esot rasistiski aizskarts, bet Mota esot spēlētāju provocējis ar izvarošanas lietu, kurā viņš 2012.gadā tika attaisnots.

"Laukumā viņš [Brandau] teica, ka sagaidīs mani pēc mača, bet nekad nevarēju iedomāties, ka viņš tiešām to izdarīs," policijai pauda Mota.

Brandau "Bastia" komandā aizvada savu pirmo sezonu, bet pirms tam viņš no 2012.gada spēlēja citā Francijas klubā "Saint-Etienne".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!