Foto: DELFI
Anglijas futbola izlase pirmdien Viļņā ar pārliecinošu uzvaru 3:0 (2:0) pār Lietuvu noslēdza 2016. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

Anglija tādējādi ierakstīja savu vārdu futbola vēsturē, jo kļuva par piekto izlasi, kas kvalifikācijas turnīros guvusi tikai uzvaras. Savukārt nu jau bijušais Lietuvas izlases galvenais treneris Igors Pankratjevs, iespējams, arī ierakstīja savu vārdu vēstures grāmatās, jo viņa pēcspēles preses konference ilga 30 sekundes, kuru laikā treneris paziņoja par aiziešanu no valstsvienības un, neatbildējis uz jautājumiem, atstāja mediju telpu.

Līdzīgi kā visur Eiropā, arī Viļņā spēle ar Anglijas līdzdalību bija paaugstināta riska mačs, tāpēc Lietuvas policija strādāja pastiprinātā režīmā. Spēles laikā izcēlās vairāki incidenti starp angļu un lietuviešu faniem, bet konflikti tika laicīgi "apslāpēti". Tikmēr nakts Viļņā pēc mača aizvadīta relatīvi mierīgi. Policija saņēmusi izsaukumu par nekārtībām kādā bārā, par ko aizturēti septiņi angļi. Divus citus Anglijas atbalstītājus policija aizturēja par automašīnu apskādēšanu, bet vēl pāris angļiem sastādīti protokoli par alkohola lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!