Foto: Reuters/Scanpix
Vietas UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā otrdien sev apakšgrupu noslēdzošajās spēlēs nodrošināja Francijas komanda Marseļas “Olympique”, Londonas “Chelsea” no Anglijas un Krievijas vienība Sanktpēterburgas “Zeņit”.

Marseļas “Olympique” F grupas spēlē ar rezultātu 3:2 (1:2) izbraukumā pārspēja Vācijas klubu Dortmundes “Borussia”.

Līdz 32.minūtei “Borussia” spēja izvirzīties vadībā ar 2:0, taču atlikušajā spēles laikā Francijas klubs spēja atspēlēties un uzvarēt ar 3:2.

Uzvarētājiem ar vārtu guvumiem izcēlās Luī Remī, Andrē Ajē un Matjē Valbuena, bet “Borrusia” rindās precīzi bija Jakubs Blaščikovskis un Mats Hummels.

Otrā grupas cīņā Grieķijas komanda Pireju “Olympiacos” ar 3:1 (2:0) pārspēja Anglijas komandu Londonas “Arsenal”.

Uzvarētājiem ar vārtu guvumiem izcēlās Rafiks Djebūrs, Davids Fusters un Francoī Modesto, kamēr “Arsenal” rindās vienīgo reizi precīzs bija Josi Benajūns.

F grupas kopvērtējumā pirmās divas pozīcijas un vienu nākamajā kārtā nodrošināja “Arsenal” un “Olympique”, bet “Olympiacos” sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas turnīrā. Savukārt pēdējā, ceturtajā palika Dortmundes vienība.

Tikmēr E grupas spēlē “Chelsea” ar 3:0 (2:0) savā laukumā pieveica Spānijas komandu “Valencia”.

Londonas komandas labā divus vārtus guva Didjē Drogbā, bet reizi bumbu vārtu tīklā raidīja Ramiress.

Citā apakšgrupas spēlē Beļģijas komanda “Genk” savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Leverkūzenes “Bayer” no Vācijas.

“Genk” labā vārtus guva Jelle Vosens, bet “Bayer” rindās precīzs bija Erens Derdijoks.

No E grupas Čempionu līgas nākamajā kārtā iekļuva “Chelsea” un “Bayern”, trešajā vietā palika “Valencia”, kas turpmāk spēlēs Eiropas līgā, bet Eirokausu sezona noslēdzās “Genk” vienībai, kas palika pēdējā, ceturtajā pozīcijā.

G grupā “Zeņit” izbraukumā nospēlēja bezvārtu neizšķirti ar Portugāles komandu “Porto”, bet Kipras vienība Nikosijas APOEL ar rezultātu 0:2 (0:0) piekāpās ukraiņu Doņeckas “Šahtar”.

Šajā cīņā uzvarētājiem ar rezultatīviem sitieniem izcēlās Luiss Adriano un Jevhens Seležņovs.

G apakšgrupas kopvērtējumā ar deviņiem punktiem pirmajā un otrajā vietā ir APOEL un “Zeņit”, turpinot šīs sacensības, trešajā vietā palika “Porto”, bet pēdējā, ceturtajā vietā ierindojās “Šahtar”.

Tikmēr H grupas cīņās Spānijas čempioni “Barcelona” ar 4:0 (1:0) uzvarēja Borisovas BATE no Baltkrievijas, bet Čehijas komanda Plzeņas "Viktoria" nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:0) ar "AC Milan" no Itālijas.

“Barcelona” uzvarā divus vārtus guva Pedro Rodrigess, bet reizi precīzi bija Serhi Roberto un Martins Montoja.

Timēr “Viktoria” un “AC Milan” cīņā Itālijas komanda pēc Patu un Robinju izvirzījās vadībā ar 2:0, bet 89.minūtē Plzeņas kluba spēlētājs Davids Bistrons vienus vārtus atguva. Neizšķirtu “Viktoria” panāca kompensācijas laika trešajā minūtē, kad precīzs bija Mihals Durišs.

No H grupas astotdaļfinālā iekļuva “Barcelona” un “AC Milan”, “Viktoria” palika trešajā vietā un spēlēs Eiropas līgā, bet BATE palika pēdējā, ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!