Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta svētdienas centrālajā spēlē "Ventspils" futbolisti savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar līdervienību Rīgas "Skonto".

Gan pirmajā, gan otrajā puslaikā laukumā aizritēja līdzīga cīņa, kurā iespējas gūt vārtus bija gan vienai, gan otrai komandai. Tiesa, abām vienībām to bija vairāk otrajā puslaika, jo 69.minūtē garām vārtiem sita ventspilnieks Vadims Jančuks, bet dažas minūtes vēlāk "Skonto" uzbrucējs Artūrs Karašausks izdarīja bīstamu sitienu no nulles leņķa.

Savukārt mača kompensācijas laikā "Ventspils" spēlētājiem bija iespēja atklāt mača rezultātu un noslēgt to savā labā, taču pēc Oļega Timofejeva sitiena viesus glāba lietuviešu vārtsargs Pauļus Gribausks.

Par spēles spraigo ritējumu norāda arī daudzie brīdinājumi - "Ventspils" futbolisti tika pie četriem dzeltenajiem plāksteriem, kamēr "Skonto" nopelnīja trīs brīdinājumus.

Zīmīgi, ka pirmajā aplī abu komandu savstarpējā cīņā "Skonto" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:0.

Kārtas izspēle turpināsies svētdienas vakarā, kad tiksies vēl divas šī brīža vadošā piecinieka komandas - Daugavpils "Daugava" uzņems Jūrmalas "Spartaks" spēlētājus.

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība šobrīd ir "Skonto", kas iekrājusi 31 punktu 13 mačos, bet tai divus punktus zaudē ventspilnieki. Trešajā vietā ar 27 punktiem 14 spēlēs nostiprinājusies Rīgas "Daugava", kurai četrus punktus 12 aizvadītajos mačos zaudē čempionvienība "Daugava" no Daugavpils. Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 13 cīņās ir Jūrmalas "Spartaka" futbolisti, savukārt vēl par punktu atpaliek "Liepājas metalurga" vienība. Tiesa, tā aizvadījusi par divām cīņām mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 14 mačos ir septītā, bet astoto vietu ieņem Ilūkstes NSS komanda, kurai 13 spēlēs izcīnīti astoņi punkti. "Metta"/LU tagad ir devītā ar sešiem punktiem 14 cīņās, bet tai punktu zaudē "Jelgava".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!