Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par vienu no šīs sezonas lielākajiem pārsteigumiem Latvijas virslīgas futbola čempionātā svētdien parūpējās debitanti "Metta"/LU, kas pirmā apļa pēdējās kārtas spēlē ar rezultātu 4:1 (1:0) sagrāva "Liepājas metalurgs" vienību.

Uzvarētājiem divreiz precīzi sita Kristaps Priedēns, bet pa reizei precīzi bija Māris Savinovs un Kristaps Priedēns.

Savukārt "Liepājas metalurgs" labā goda vārtus cīņas izskaņā guva Vladimirs Kamešs.

Kā ziņots, šīs nedēļas sākumā no "Liepājas metalurgs" komandas galvenā trenera amata tika atlaists Vladimirs Osipovs un šos pienākumus pagaidām joprojām pilda līdzšinējais Osipova palīgs Dmitrijs Kalašņikovs un vienības sporta direktors Šenderis Giršavičs.

Tikmēr "Metta"/LU tika pie pirmās uzvaras virslīgas čempionātā.

Vēl vienā mačā svētdien līdervienība "Skonto" svētdien ar rezultātu 2:3 (0:1) piekāpās sezonu neveiksmīgi iesākušajai "Jelgavas" vienībai.

Šajā mačā vadībā pirmā izvirzījās "Jelgava", kad 21.minūtē precīzs bija Vladislavs Kozlovs un ar 1:0 arī noslēdzās pirmā spēles daļa.

Rezultātu 65.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes izlīdzināja Sergejs Šmatovaļenko, bet 78.minūtē Boriss Bogdaškins vēlreiz vadībā izvirzīja jelgavniekus. Rezultātu 2:2 cīņas 86.minūtē pēc "Jelgavas" vārtsarga Marka Bogdanova kļūdas panāca Igors Savčenkovs, tomēr viesi nepadevās un kompensācijas laika pēdējā minūtē pēc stūra sitiena bumbu ar galvu vārtos ieraidīja Jevgēņijs Kazura.

Šis "Skonto" komandai bija otrais zaudējums oficiālās spēlēs šosezon.

Citā mačā starp divām līdergrupas komandām "Ventspils" ar rezultātu 1:2 (0:0) savā laukumā piekāpās Daugavpils "Daugavas" vienībai.

Šajā cīņā rezultātu 50.minūtē atklāja "Daugavas" futbolists Mamuka Gongadze, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, tomēr astoņas minūtes vēlāk Daniils Turkovs panāca izlīdzinājumu. Uzvaru viesiem 70.minūtē izrāva Jurijs Sokolovs.

Šī "Daugavas" komandai bija pirmā uzvara jaunā galvenā trenera moldāva Ivana Tabanova vadībā.

Vēl divos mačos svētdien vārti netika gūti - "Gulbene" pirmajā oficiālajā spēlē savā stadionā šosezon nospēlēja 0:0 (0:0) ar Rīgas "Daugavu", bet Jūrmalas derbijā virslīgas debitante JPFS/FK "Spartaks" nospēlēja 0:0 (0:0) ar Jūrmalas" futbolistiem, pārtraucot savu piecu uzvaru sēriju.

Kopvērtējumā pēc šīs kārtas Daugavpils "Daugava" izvirzījās līderpozīcijā ar 18 punktiem deviņās spēlēs, bet tai ar 17 punktiem seko "Skonto" vienība. Trešo vietu ar 16 punktiem ieņem JPFS/FK "Spartaks" komanda, kurai ar 15 punktiem astoņos mačos seko "Ventspils".

Pa 13 punktiem attiecīgi astoņās un deviņās spēlēs izcīnījušas "Liepājas metalurga" un "Jūrmalas" vienības, bet "Jelgava" ar desmit punktiem pakāpās uz septīto vietu. Rīgas "Daugavas" kontā ir astoņi punkti, bet "Gulbene" un "Metta"/LU komandas tikušas pie sešiem punktiem.

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru.

Jau vēstīts, ka sākotnēji bija plānots, ka valsts spēcīgāko komandu konkurencē sacentīsies trīs klubi no Jūrmalas, tomēr neilgi pirms sezonas sākuma "Jūrmala-VV" oficiāli apvienojās ar Rīgas "Daugavu" un virslīgas čempionātā startē zem šī nosaukuma.

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!