Foto: F64
No zaudējuma Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē svētdien izglābās kopvērtējuma līdere "Liepāja", kas savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Daugavpils" spēlētājiem.

Rezultātu 18.minūtē ar skaistu sitienu pēc standartsituācijas atklāja portugālis Migels Sids, bet liepājnieki izlīdzinājumu panāca 75.minūtē, kad 11 metru soda sitienu realizēja Dmitrijs Hmizs.

Zīmīgi, ka pēdējās sekundēs "Liepāja" palika mazākumā, jo noraidīts tika Pāvels Mihadjuks.

Kā zināms, piektdien "Liepāja" klubam netika dota atļauja startēt šīs sezonas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, lai gan pērn tā vietējā čempionātā izcīnīja ceturto vietu. Viņu vietu Eirokausos ieņems Jūrmalas "Spartaks".

Liepājnieki ir pašreizējie virslīgas līderi septiņu spēļu laikā nepiedzīvojot nevienu zaudējumu un tiekot pie četriem panākumiem, kamēr "Daugavpils" komanda tagad izcīnījusi divus panākumus, trīs neizšķirtus un divreiz cietusi zaudējumus.

Tāpat svētdien tika aizvadīta cīņa starp virslīgas pastarītēm, kurā "Metta"/"Latvijas Universitāte" komanda ar rezultātu 2:0 (1:0) izbraukumā pārspēja "Gulbeni".

Rezultātu dueļa 23.minūtē guva Gatis Kalniņš. Turpinājumā ritēja asa spēle, abām komandām nopelnot astoņus brīdinājumus, bet otros vārtus viesi guva vien kompensācijas laikā, atzīmējoties Ņikitam Juhņevičam.

Līdz ar to "Metta"/LU svinēja pirmo uzvaru šosezon, bet Gulbenes komanda septītajā spēlē cieta septīto zaudējumu.

Iepriekš pie vienīgā punkta "Metta"/LU bija tikusi 1.maijā, kad savā laukumā nospēlēja 1:1 ar pagājušās sezonas bronzas medaļnieci "Jelgavu".

Kā zināms, šīs kārtas izspēle sākās sestdien, kad "Spartaks" nedaudz negaidīti savā laukumā ar 1:0 pārspēja Rīgas "Skonto", bet Latvijas čempione "Ventspils" savu skatītāju priekšā cīnījās 0:0 ar "Jelgavu".

Virslīgas kopvērtējumā līdere pēc septiņām kārtām ar 15 punktiem ir "Liepāja", kurai divus punktus zaudē "Ventspils", bet vēl punkts mazāk ir Jūrmalas "Spartakam". Ceturto pozīciju ar 11 punktiem ieņem "Skonto", tai ar desmit punktiem seko "Jelgava", bet deviņus punktus guvusi "Daugavpils".

Tikmēr pēdējās divas vietas ieņem "Metta"/LU, kas nu tikusi pie četriem punktiem, un tikai neveiksmes piedzīvojusī "Gulbene".

Jaunajā sezonā virslīgas čempionātā piedalās astoņas vienības, kas ir mazākais skaits kopš 2007.gada, jo Daugavpils "Daugava" un Rīgas "Daugava" nesaņēma licences dalībai sacensībās.

Turnīrs norisināsies līdz novembrim, kopumā tajā aizvadot 112 spēles. Čempionāta laikā komandas savā starpā izspēlēs četrus riņķus - katrai ar katru aizvadot divas mājas spēles un divus mačus izbraukumā.

"SMScredit.lv Virslīgas" čempionāta uzvarētājs iegūs tiesības piedalīties UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs klubiem ir iespēja izcīnīt vietu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībās.

Pēdējās vietas ieguvējam vajadzēs pamest Latvijas virslīgu, bet priekšpēdējās vietas ieguvējam būs jācīnās par palikšanu virslīgā ar 2015.gada Latvijas pirmās līgas otro labāko komandu.

Šis pēc valsts neatkarības atjaunošanas ir jau 24.virslīgas čempionāts. Pērn turnīrā sesto reizi triumfēja "Ventspils" futbolisti, bet visu laiku titulētākais valsts futbola klubs ir pagājušās sezonas otrās vietas ieguvējs "Skonto", kas izcīnījis 14 čempionu titulus. Divreiz par čempioniem kļuva "Liepājas metalurga" spēlētāji, taču vienreiz šādu godu izcīnīja Daugavpils "Daugavas" futbolisti, kuri šosezon starp dalībniekiem vairs nav atrodami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!