Foto: F64
Negaidīti pārliecinošu uzvaru Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 13.kārtas spēlē svētdien izcīnīja kopvērtējuma līderi "Skonto", kas ar 5:0 (3:0) savā laukumā pārspēja turnīra tabulas augšgalā esošo Rīgas "Daugavas" vienību.

Līdz spēles 12.minūtei 2:0 mājinieku labā panāca Ruslans Mingazovs un Artūrs Karašausks, bet pāris minūtes vēlāk nozīmēto 11 metru soda sitienu nespēja realizēt "Daugavas" lietuviešu leģionārs Mants Savens. Tā vietā pašās puslaika beigās trešos vārtus "Skonto" labā guva Valērijs Šabala.

Graujošo 4:0 cīņas 62.minūtē no 11 metru soda sitiena atzīmes panāca pieredzējušais Juris Laizāns, bet mača kompensācijas laikā punktu sagrāvei pielika Turkmenistānas pussargs Mingazovs, kuram tie bija otrie vārti spēlē.

Pirmajā aplī abas vienības cīnījās neizšķirti 0:0.

Noslēdzošajā kārtas spēlē kopvērtējuma otrās vietas īpašnieki "Ventspils" izbraukumā spēja atspēlēt divu vārtu deficītu un ar 3:2 (0:2) uzvarēja Jūrmalas "Spartaks" komandu.

Jau pēc nospēlētām deviņām minūtēm Jūrmalas klubs bija izvirzījies vadībā ar 2:0, kad izcēlās virslīgā debitējušais Salvadoras uzbrucējs Rikardo Ujola un Kolumbijas futbolists Kevins Mena. Tomēr otrajā puslaikā viesi spēja gūt trīs bezatbildes vārtus - divreiz izcēlās Daniils Turkovs, vienus vārtus gūstot ar izcili skaistu sitienu atmuguriski pāri sevi, bet reizi precīzs bija krievu leģionārs Vadims Jančuks.

Jau vēstīts, ka 13.kārtas izspēle sākās sestdien. Abos mačos salīdzinoši negaidītu panākumus izcīnīja vienas no čempionāta vājākajām komandām "Metta"/LU un Ilūkstes NSS. "Metta"/LU izbraukumā ar 2:1 (1:1) pieveica "Jūrmalu", bet Ilūkstes NSS savā laukumā ar rezultātu 2:1 (1:0) stiprā lietū pārspēja "Jelgavu".

Virslīgas kopvērtējuma līdervienība šobrīd ir "Skonto", kas iekrājusi 30 punktus 12 mačos, bet tai divus punktus zaudē ventspilnieki. Trešo vietu ar 24 punktiem 13 spēlēs ieņem Rīgas "Daugava", kurai punktu 12 mačos zaudē čempionvienība "Daugava" no Daugavpils. Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 13 cīņās ir Jūrmalas "Spartaka" futbolisti, savukārt vēl par punktu mazāk ir "Liepājas metalurga" vienībai. Tiesa, tā aizvadījusi par divām cīņām mazāk.

"Jūrmala" ar 14 punktiem 13 mačos ir septītā, bet uz astoto vietu pacēlusies Ilūkstes NSS komanda, kurai 12 spēlēs izcīnīti septiņi punkti. Tikmēr virslīgas divas vājākās komandas ir "Jelgava" un "Metta"/LU, kurām pa pieciem punktiem 13 cīņās.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!