Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta pastarīšu duelī piektdien "Daugavpils" komanda izbraukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu.

Mačs iesākās laukuma saimniekiem neveiksmīgi, jo jau 20.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja japānis Nakano Riotaro, bet pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās. "Metta"/LU vienībai tā arī neizdevās pārņemt iniciatīvu un apdraudēt pretinieku vārtus, turklāt 60.minūtē Pāvels Riževskis no soda laukuma panāca jau 2:0.

Pēc vārtu zaudējuma mājinieki centās atspēlēties, taču tas rīdziniekiem tā arī neizdevās, lai gan cīņas beigās viņi radīja pamatīgu spiedienu uz Daugavpils komandas vārtiem.

"Daugavpils" 20 aizvadītos mačos šī bija tikai otrā uzvara, turklāt pirmā svinēta 21.martā pret piektdienas pretinieci "Metta"/LU vienību.

Abas komandas šosezon aizvadījušas četrus savstarpējos mačus, vispirms uzvarot "Daugavpilij", pēc tam panākumu svinot "Metta"/LU komandai, bet iepriekšējam mačam noslēdzoties neizšķirti 0:0.

Savukārt citā šīs kārtas spēlē sestdien "Jelgava" savās mājās uzņems Rīgas "Skonto", aizvadot spraigu maču par kopvērtējuma otro pozīciju. Tikmēr svētdien "Spartaks" Jūrmalā cīnīsies pret čempionāta līdervienību "Liepāju".

Virslīgas kopvērtējumā tagad "Liepājai" ir 40 punkti 19 spēlēs, taču otrajā vietā atrodas "Jelgava", kurai 34 punkti, par punktu apsteidzot "Skonto" futbolistus. Tikmēr 30 punktus 19 cīņās iekrājusi "Ventspils".

Stabilu piekto vietu ar 18 punktiem ieņem Jūrmalas "Spartaks", bet "Daugavpils" ar 14 punktiem kopvērtējumā atrodama sestajā pozīcijā, savukārt tabulu ar deviņiem punktiem noslēdz "Metta"/LU, pēc piektdienas zaudējuma pietuvojoties pārspēlēm par vietas saglabāšanu virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!