Foto: F64
Desmito uzvaru tikpat šīs sezonas Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlēs trešdien izcīnīja valsts čempioni "Ventspils", kas ar 6:0 (3:0) izbraukumā sagrāva pārmaiņas skārušo "Jūrmalu". Citviet pēc uzvarām vietas starp turnīra līdervienībām saglabāja "Skonto" un "Liepāja".

Trīs vārtu pārsvaru viesi panāca jau pirmajā puslaikā. Vispirms 28.minūtē izcēlās nigēriešu uzbrucējs Ahmeds Abdultaofiks, bet divas minūtes vēlāk pēc krievu uzbrucēja Vadima Jančuka nerealizētā 11 metru soda sitiena precīzs bija gruzīnu pussargs Tornike Tarhnišvili. Pirmā puslaika pēdējā minūtē trešos vārtus guva Visvaldis Ignatāns, kurš pēc tam 66.minūtē panāca ar 4:0. Mača pēdējās minūtēs gala rezultātu panāca lietuvietis Simons Pauļus un Jančuks.

Ieskaitot pagājušo sezonu, "Ventspils" komanda uzvarējusi jau 15 virslīgas čempionāta spēlēs pēc kārtas. Tikmēr Jūrmalas komanda, kas joprojām nav tikusi pie pašvaldības finansējuma, panākumu nav spējusi izcīnīt jau sešās cīņās pēc kārtas, šajā laikā piedzīvojot piecus zaudējumus un reizi cīnoties neizšķirti.

"Jūrmalas" galvenā trenera amatu aizvadītajā nedēļā pameta Mihails Koņevs. Komandas vadīšana pēc viņa aiziešanas tika uzticēta Nikolajam Poļakovam, kurš to gatavoja arī šim mačam, tomēr neoficiāla informācija liecina, ka par jauno komandas galveno treneri kļuvis bulgārs Gošo Petkovs. Viņš trešdienas spēlē laukumā sūtīja krasi atšķirīgu sastāvu, uz rezervistu soliņa atstājot tādus potenciālos komandas līderus kā Pāvels Mikadjuks, Maksims Rafaļskis un Dmitrijs Halvitovs.

Savukārt mačā starp šosezon veiksmīgi spēlējošajām "Liepājas" un "Jelgavas" komandām savā laukumā ar 2:1 (2:1) pārāki bija liepājnieki.

Šeit visi vārti tika gūti pirmajā puslaikā. Jau pirmajā minūtē izcēlās Kristaps Grebis, bet vēlāk 2:0 ar saviem devītajiem vārtiem šosezon panāca čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Jānis Ikaunieks. Pirmā puslaika izskaņā vienus vārtiem visiem atguva Vladislavs Kozlovs.

"Skonto" komanda pretinieku laukumā ar 2:1 (1:0) spēja uzvarēt "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu, kas ilgstoši otrajā puslaikā centās atspēlēties, tomēr savu nepanāca, turklāt pēdējās minūtēs pēc Arta Ojāra Ostrovska noraidījuma palika mazākumā.

Spēles 30.minūtē "Skonto" vadībā izvirzīja Vladislavs Gutkovskis, bet otrā puslaika sākumā viņš guva arī otros vārtus. "Metta"/LU rindās 57.minūtē izcēlās Artūrs Pallo.

"Metta"/LU futbolisti nav uzvarējuši deviņās turnīra spēlēs pēc kārtas, tāpat klubs šobrīd ielaidis arī visvairāk vārtus no visiem - 25.

Citā mačā trīs vārtu deficītu pret 2012.gada valsts čempioni Daugavpils "Daugavu" izbraukumā atspēlēja Jūrmalas "Spartaks", komandām cīnoties neizšķirti 3:3 (2:0).

Pirmajā puslaikā 2:0 mājinieku labā panāca Andrejs Arlašins, bet otrā puslaika ievadā jau 3:0 panāca Jevgēņijs Kosmačovs. Cīņas turpinājumā gan viesi spēja izraut neizšķirtu, kad precīzi bija Edgars Gauračs, krievs Aleksejs Sapogovs un kolumbietis Kevins Mena.

Savukārt pie savas otrās uzvaras turnīrā tika Rīgas "Daugava", kas ar 1:0 (1:0) savā laukumā uzvarēja sacensību debitanti "Daugavpili". Vienīgos vārtus cīņas 38.minūtē guva Verners Apiņš.

Trešdien notiek vēl viena desmitās kārtas spēle.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem 30 punktiem desmit cīņās ieņem "Ventspils" komanda, kurai ar 24 punktiem seko "Skonto". Trešo vietu ar 22 punktiem 11 spēlēs ieņem "Liepājas" komanda, kurai piecus punktus zaudē desmit mačus nospēlējusī "Jelgava", bet Daugavpils "Daugava" ar 16 punktiem deviņos mačos ieņem piekto pozīciju.

Ar desmit punktiem desmit mačos sesto vietu ieņem "Daugavpils", bet "Spartaks" ar deviņiem punktiem deviņās cīņās ieņem septīto pozīciju. Septiņi punkti ir Rīgas "Daugavai", piecus punktus iekrājusi "Jūrmala", bet "Metta"/LU tikusi pie četriem punktiem.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!