Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Anglijas futbola premjerlīgas komanda "Watford" svētdien no galvenā trenera amata atlaida portugāļu speciālistu Marku Silvu, ko iepriekš bija iekārojusi Liverpūles "Everton" komanda, un viņa vietā nolīga spāni Havi Grasiju.

"Watford" komandai bija lielisks sezonas sākums, bet iepriekšējos 11 mačos tā izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Pirms pāris mēnešiem Silva tika uzskatīts kā favorīts uz "Everton" galvenā trenera amatu, tomēr atlaistā Ronalda Kūmana vietā novembra beigās tika apstiprināts Sems Elerdaiss.

"Klubs ir pārliecināts, ka Silvas apstiprināšana amatā bija pareizs lēmums, tāpēc, ja nebūtu pieredzēta nepamatota interese no premjerlīgas konkurentiem, mēs labprāt turpinātu sadarbību," teikts "Watford" paziņojumā, uzsverot, ka šādi Silvam zudis fokuss uz pamata darbu.

Vakarā "Watford" galvenā trenera amatā apstiprināja 47 gadus veco spāni Grasiju, noslēdzot pusotra gada līgumu.

Grasija iepriekšējā darba vieta bija Krievijas premjerlīgas klubs Kazaņas "Rubin", kuru viņš vadīja 2016./2017.gada sezonā. Kazaņas komandai ieņemot devīto vietu, viņa un kluba ceļi šķīrās.

Karjeras laikā viņš trenējis arī Spānijas augstākās līgas klubus "Osasuna" un "Malaga", kā arī strādājis komandās Grieķijā.

Silva kļuvis jau par astoto treneri premjerlīgā, kurš šosezon zaudējis amatu. Iepriekšējā sezonā viņš vadīja Hallas "City" vienību, nespējot ar to saglabāt vietu premjerlīgā.

Pašlaik 40 gadus vecais speciālists iepriekš trenējis Lisabonas "Sporting", "Estoril" un Pireju "Olympiacos" vienības.

"Watford" komanda ar 26 punktiem 24 spēlēs premjerlīgas kopvērtējumā ieņem desmito vietu, tomēr izkrišanas zona ir tikai piecu punktu attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!