Reizē, kad viena vakara gaitā no cīņas par Eiropas nozīmīgāko klubu futbola trofeju ar skaļu blīkšķi izstājas uzreiz divi klubi ar visaugstākajām ambīcijām - „AC Milan” un Madrides „Real” – DELFI Futbols nevar neapskatīt, kas par to ir sakāms abu neveiksminieku nometnēm.

AC Milan (2:7 divu spēļu summā pret Mančestras „United”)

Kluba viceprezidents Adriano Galliani: „Ja mūsu sezonas ienākumi būtu par 100 miljoniem eiro lielāki, arī mēs varētu parūpēties par tik zvaigžņotu sastāvu. Iemesls, kāpēc mums nav tādas naudas, slēpjas stadionos. Kamēr citas nācijas ir pārbūvējušas un maksimāli modernizējušas savas futbola mītnes, tādējādi pievilinot savādāku un daudzskaitlīgāku publiku, mēs spēlējam 1920. gadā būvētos stadionos, kuros kopš tā laika skatītāju ērtībai nekas nav mainīts.”

Kluba galvenais treneris Leonardo: „Mēs zinājām, ka pirmās spēles deficīta atspēlēšanai nāksies rādīt neticamu sniegumu. Tam bijām noskaņojušies, bet „United” sāka lieliski un iesita ātrus vārtus. Tālāko spēles ritējumu izšķīra komandu psiholoģiskā pieeja. „United” šajā ziņā bija gatavāki.”

Kluba pussargs un bijušais mančestrietis Deivids Bekhems: „Šī ir ļoti bēdīga nakts, jo esam spiesti izstāties no Čempionu līgas. Abos puslaikos gūstot ātrus vārtus, „United” tikai palielināja savu jau tā milzīgo rezultāta, prasmju un iespēju pārsvaru. Tā ir lieliska komanda. Šeit atgriezties bija ļoti patīkami. Fani bija neticami, par ko es viņiem pasakos. Rūnijs? Rūnijs ir pasaules superklases spēlētājs, turpat līdzās Ronaldu un Messi.”

Madrides Real (1:2 divu spēļu summā pret Lionas „Olympique”)

Kluba galvenais treneris Manuels Pellegrīnī: „Es netaisos atkāpties, netaisos pamest savu posteni. Mēs visi esam ļoti vīlušies, jo vēlējāmies šajā turnīrā aizkļūt maksimāli tālu, bet tas nav iemesls atlūgumam. Tāpēc šādus jautājumus jāuzdod kluba vadībai. Es pats neuzskatu, ka šis zaudējums maina manu situāciju kluba hierarhijā. Ir vienīgi vilšanās sajūta, tas arī viss.”

Kluba pussargs Gutī: „Tas bija kauns. Mums nav nekādu attaisnojumu. Atkal ir pierādījies, ka svarīgākajās spēlēs mēs nespējam panākt vajadzīgo rezultātu. „Real” ir jāspēlē kā komandai, bet mēs spēlējam tikai kā indivīdi.”

Kluba vārtsargs Ikers Kasiljass: „Es vēlos, lai līdzjutēji saprastu, ka mēs esam klubs, kurš atrodas pārejas posmā. Šosezon ir bijušas sāpīgas neveiksmes, bet es ticu, ka tas viss var palīdzēt mums kļūt stiprākiem. Šobrīd visos ir lielas dusmas, kurām ir jāļauj „nosēsties”.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!