Foto: AP/Scanpix

Divas dienas pēc uzvaras Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Zelta kausa izcīņā no amata atbrīvots Meksikas futbola izlases treneris Migels Errera, ziņo aģentūra AFP.

Komandai dodoties mājās, treneris Filadelfijas lidostā uzbrucis telekanāla "Azteca" žurnālistam Kristianam Martinoli, iesitot viņam pa kaklu. Erreram arī iepriekš bijušas domstarpības ar žurnālistu, kurš ne reizi vien kritizējis trenera darba metodes. Martinoli izteicies, ka treneris aicinājis viņu iziet laukā un "noskaidrot attiecības" tur.

"Spēles nekad nebeidzas, un kā publiskām personām mums tas vienmēr ir jāpatur prātā," trenera atlaišanu komentē Meksikas Futbola izlases prezidents Desijo de Marija. "Katram var būt personiskais viedoklis, taču ir jāievēro cieņa, un nekas neattaisno situāciju, kāda radās Filadelfijas lidostā."

Migels Errera pēc atlaišanas atvainojies komandai, federācijai un spēlētājiem, taču norādījis, ka neesot viegli tikt galā ar "visu to kritiku, uzbrukumiem un ņirgāšanos, kas tiek veltīta man un manai ģimenei".

"Katram būs sava notikušā versija un viņš (Martinoli) noteikti visu noliegs, es par to nešaubos," saka treneris.

Meksikas izlases trenera amatā Errera tika iecelts 2013. gada oktobrī. Nākamā gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Meksika aizkļuva līdz astotdaļfinālam, kurā piekāpās Nīderlandei. Pēc pasaules čempionāta līgums ar treneri tika pagarināts līdz 2018. gadam, bet tagad Meksikas Futbola federācijai būs jāmeklē jauns speciālists. Deviņu gadu laikā Meksikas izlasi ir vadījuši 10 dažādi treneri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!