Foto: RIA Novosti/Scanpix

Svarīgu panākumu UEFA Čempionu līgas futbolā agrajā trešdienas spēlē izcīnīja Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Zeņit", kas savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Portugāles komandu Lisabonas "Benfica".

Vienīgos vārtus 79.minūtē no tuvas distances guva "Zeņit" kapteinis Danijs, kurš iepriekš karjerā pārstāvējis citu Lisabonas vienību "Sporting".

Vēl vienā šīs grupas duelī vēlāk trešdien Vācijas bundeslīgas vienība Leverkūzenes "Bayer" savā laukumā tiksies ar Francijas komandu "Monaco".

C apakšgrupas līdere ar četrām uzvarām deviņās spēlēs ir "Bayer" komanda, tai tagad ar septiņiem punktiem piecos mačos seko "Zeņit", bet "Monaco" un "Benfica" vienībām ir attiecīgi pieci un četri punkti.

Pēdējā kārtā "Benfica" komandai būs jāuzvar "Bayer" komanda, lai kvalificētos vismaz UEFA Eiropas līgai, kur iepriekšējās divās sezonās sasniegusi finālu.

Grupu turnīrā, kas noslēgsies 10.decembrī, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 6.jūnijā norisināsies Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Kā zināms, iepriekšējā sezonā par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Madrides "Real", kas finālmačā papildlaikā ar 4:1 pārspēja citu Spānijas un Madrides komandu "Atletico".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!