Foto: AFP/Scanpix

Sanktpēterburgas "Zeņit" un Amsterdamas "Ajax" futbolisti otrdien UEFA Čempionu līgas apakšgrupas pēdējā kārtā nodrošināja sev trešo vietu savā grupā un iespēju turpināt dalību Eiropas līgā.

Visu UEFA Čempionu līgas spēļu detalizētu statistiku var apskatīt portāla "Delfi" speciālajā sadaļā - Čempionu līga.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm A, B, C un D grupā bija zināmas visas tās komandas, kuras turpinās spēlēt Čempionu līgā, un divas trešo vietu ieguvējas, kuras spēlēs Eiropas līgā.

"Zeņit" futbolisti C grupas mačā "San Siro" stadionā negaidīti ar 1:0 pieveica "AC Milan", nodrošinot sev trešo vietu apakšgrupā. Uzvaras vārtus 35.minūtē Krievijas klubam guva Dannijs.

Vēl vienā šīs grupas spēlē "Zeņit" konkurenti "Anderlecht" cīnījās 2:2 ar "Malaga" un izstājās no Eirokausiem.

Tikmēr D grupā "Ajax" ar 1:4 zaudēja "Real Madrid", taču Amsterdamas klubs saglabāja trešo vietu grupā, jo konkurenti "Manchester City" ar 0:1 viesos zaudēja Dortmundes "Borussia". Tādējādi Anglijas čempioni grupā palika pēdējie un izstājās no Eirokausiem.

Savukārt A un B grupās pēdējās kārtas spēles bija gandrīz formalitāte. Līderu duelī A grupā Parīzes "St.Germain" ar 2:1 uzvarēja "Porto" un ieņēma pirmo vietu, bet otrā spēlē šajā grupā Zagrebas "Dinamo" cīnījās neizšķirti 1:1 ar Kijevas "Dinamo", kas sev jau bija garantējis trešo vietu.

Savukārt B grupā pirmo vietu nosargāja "Schalke 04", cīnoties neizšķirti ar "Montpellier", bet "Olympiacos" ar 2:1 uzvarēja "Arsenal". Pirms šīm spēlēm bija zināms, ka Vācijas un Anglijas klubi turpinās spēlēt Čempionu līgā, "Olympiacos" komandai jau bija garantēta trešā vieta grupā, bet "Montpellier" izstājās no turnīriem Eiropā.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pāru izloze notiks 12.decembrī Nijonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!