Foto: AP/Scanpix

Francijas futbola leģendai Zinedinam Zidānam piektdien pēc apelācijas izskatīšanas atcelta trīs mēnešu diskvalifikācija trenēt Spānijas granda Madrides "Real" rezerves komandu "Castilla".

Kā zināms, Spānijas Futbola federācija (RFEF) trīskārtējam pasaules labākajam futbolistam Zidānam trīs mēnešu diskvalifikāciju par atbilstošas trenera kvalifikācijas trūkumu piesprieda oktobra beigās, bet jau pāris dienas vēlāk tā tika apturēta uz apelācijas izskatīšanas laiku.

Zidānam pašlaik ir Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) A kategorijas otrā līmeņa trenera licence, bet darbam Spānijas pēc spēka trešajā līgā, kurā startē "Castilla" komanda, nepieciešama vismaz A kategorijas trešā līmeņa licence.

Spānijas treneru skola "Cenafe" iesniedza sūdzību Spānijas federācijai, ka Zidāna palīgs Santjago Sančess spēles protokolos norādīts kā galvenais treneris, lai apietu likumus un francūzis netiktu sodīts.

Lai iegūtu trešā līmeņa licenci, Zidānam Francijas Futbola federācijā (FFF) jāiziet nepieciešamās prakses stundas. Turklāt FFF atbalsta Zidānu, norādot, ka UEFA noteikumi pieļauj trenēt komandu laikā, kamēr tiek iegūta nepieciešamā licence.

Tagad Spānijas Futbola federācija saņēmusi pierādījumus, ka Zidāns ir ceļā uz UEFA "Pro" licences iegūšanu, kas licis diskvalifikāciju atcelt.

Zidāns pagājušajā sezonā bija "Real" galvenā trenera itāļa Karlo Ančeloti palīgs.

Zidāns Madrides "Real" komandu pārstāvēja no 2001. līdz 2006.gadam. Viņš trīs reizes tika atzīts par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) gada labāko spēlētāju, bet prestižo "Ballon d'Or" trofeju jeb "Zelta bumbu" ieguva 1998.gadā, kad kopā ar Francijas izlasi kļuva par Pasaules kausa ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!