Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola uzbrucējs Olivjē Žirū trešdien pāreju termiņa pēdējā dienā no Anglijas premjerlīgas vienības "Arsenal" pārgājis uz citu Londonas vienību "Chelsea".

Tikmēr "Chelsea" komanda uz Vācijas bundeslīgas vienību Dortmundes "Borussia" līdz sezonas beigām oficiāli izīrējusi beļģu uzbrucēju Mišī Bačuajī un līdz ar to var teikt, ka trešdien noticis trīspusējs darījums, kas futbolā ir samērā neierasti, jo pirms tam rezultatīvais Gabonas uzbrucējs Pjērs Emeriks Obamejangs no "Borussia" pārgāja uz "Arsenal".

Tiek vēstīts, ka par 31 gadu veco Žirū "Chelsea" samaksās 18 miljonus mārciņu (20 miljonus eiro). Līgums noslēgts uz 18 mēnešiem.

Žirū jau otrdien vienojās par individuālā līguma nosacījumiem ar "Chelsea", bet tās pašas dienas vakarā vēl izgāja laukumā spēlē, kurā "Arsenal" premjerlīgas mačā negaidīti ar 1:3 piekāpās Svonsī "City".

Žirū "Arsenal" komandā bija jau kopš 2012.gada. Kopā viņš šajā laikā izcēlās ar 105 vārtiem, trīs reizes uzvarot Futbola asociācijas (FA) kausā, tomēr šosezon viņš sākumsastāvā bija sācis vien desmit no 26 "Arsenal" spēlēm visos turnīros, bet tāpat iesitis septiņus vārtus.

Tikmēr Bačuajī "Chelsea" pievienojās 2016.gada vasarā un 53 spēlēs izcēlies ar 19 vārtiem, tomēr pēdējā laikā viņš izkritis no Londonas vienības sastāva un šosezon premjerlīgā izcēlies vien divas reizes.

Pēc sezonas Dortmundes vienībai būs iespēja izpirkt Bačuajī līgumu.

Kā vēstīts, Obamejanga pārejas summa tiek lēsta 56 miljonu mārciņu (63,5 miljonu eiro) apmērā, kas ir "Arsenal" kluba transfēru rekords. Spēlētājs noslēdzis ilgtermiņa līgumu.

Par 28 gadus vecā Obamejanga došanos uz Londonu tika runāts jau ilgāku laiku, turklāt arī pats futbolists neslēpa, ka vēlas atstāt "Borussia" rindas.

Šosezon Obamejangs visos turnīros 24 spēlēs ir izcēlies 21 reizi, tostarp bundeslīgā guvis 13 vārtus. Pērn viņš bundeslīgā atzīmējās 31 reizi, kļūdams par turnīra rezultatīvāko futbolistu.

Kopumā Gabonas uzbrucējs Dortmundes klubā aizvadīja 213 spēles, kurās guva 172 vārtus.

Savukārt 2015.gadā Obamejangs tika nosaukts par Āfrikas labāko futbolistu.

"Arsenal" premjerlīgas kopvērtējumā pašlaik ieņem tikai sesto vietu. Šomēnes tā no Mančestras "United" piesaistīja armēņu pussargu Henrihu Mhitarjanu, pretī atdodot rezultatīvo čīlieti Aleksu Sančesu.

Savukārt "Chelsea" ir trešajā vietā premjerlīgā, kamēr "Borussia" Vācijas bundeslīgā šobrīd atrodas vien sestajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!