Foto: Reuters/Scanpix

Slavenais Zviedrijas uzbrucējs Zlatans Ibrahimovičs pēc līguma laušanas ar Anglijas premjerlīgas klubu "Manchester United" pārgājis uz ASV augstākās futbola līgas klubu Losandželosas "Galaxy", ziņo Ziemeļamerikas mediji.

Ziņa par līguma parakstīšanu starp Ibrahimoviču un Losandželosas klubu tika pavēstīta ar izdevuma "Los Angeles Times" starpniecību, kurā šai informācijai tika atvēlēta vesela reklāmas lappuse.

Pēc izdevuma "Sports Illustrated" rīcībā esošās informācijas 36 gadus vecā Ibrahimoviča alga "Galaxy" būs 1,5 miljoni dolāru gadā, un līgums noslēgts līdz 2019. gada beigām.

Par līguma laušanu ar zvidru superzvaigzni "Manchester United" paziņoja ceturtdien, 22. martā.

Savu profesionālo karjeru Ibrahimovičs iesāka 1999. gadā dzimtās pilsētas Malmes futbola klubā, bet 2001. gadā pārgāja uz Amsterdamas "Ajax". Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis Turīnas "Juventus", Milānas "Inter", "AC Milan", bet visilgāk un ar vislielākajiem panākumiem – "Paris Saint-Germain", kurā spēlēja no 2012. līdz 2016. gadam. Pēc aiziešanas no Parīzes kluba Ibrahimovičs pievienojās Anglijas premjerlīgas grandiem "Manchester United", taču sadarbība neizvērtās tik veiksmīga un šosezon savainojuma dēļ zviedru futbolists piedalījās tikai piecās kluba spēlēs. Kopumā "United" rindās uzbrucējs aizvadījis 53 spēles ar 29 gūtiem vārtiem, izcīnīts Anglijas Superkauss, triumfs Eiropas līgā iepriekšējā sezonā un Anglijas līgas kauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!