Foto: AP/Scanpix/LETA

"Barcelona" futbolisti svētdien Spānijas čempionāta ietvaros piedzīvoja pirmo zaudējumu savā laukumā pēdējo divu gadu laikā.

"Barcelona" aizraujošā cīņā savu skatītāju priekšā ar 3:4 (0:2) piekāpās Seviljas "Real Betis".

Barselonas vienība iepriekšējo reizi Spānijas čempionāta mačā savā laukumā bija zaudējusi 2016.gada septembrī, bet pēc tam sekoja 42 nezaudētu spēļu sērija.

Mājiniekiem šajā mačā nepalīdzēja pat argentīniešu zvaigznes Lionela Mesi atgriešanās laukumā pēc rokas lūzuma sadziedēšanas. Uzbrucējs bija izlaidis piecas spēles, bet svētdien guva divus vārtus.

Šīs spēles laikā "Real Betis" vairākkārt ieguva divu vārtu pārsvaru, ko Spānijas čempione "Barcelona" tā arī nespēja atspēlēt.

Vēl vienā svētdienas mačā uzvaru guva sezonu veiksmīgi sākusī "Alaves", kas savā laukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja vienu no čempionāta vājākajām komandām "Huesca".

Savukārt sestdien panākumu guva arī Madrides "Atletico", kas savu skatītāju priekšā ar 3:2 (0:1) pieveica Bilbao "Athletic".

Spānijas čempionāta kopvērtējuma vadībā ar 24 punktiem 12 mačos atrodas "Barcelona", bet vairs tikai par punktu no tās atpaliek "Atletico" un "Alaves", kamēr ceturtā ar 21 punktu 11 spēlēs ir Barselonas "Espanyol".

Savukārt karaliskais Madrides "Real" ar 17 punktiem 11 cīņās kopvērtējumā ieņem tikai sesto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!