Foto: LETA
Latvijas futbola uzbrucējs Eduards Višņakovs beidzot oficiāli papildinājis Polijas spēcīgākās līgas kluba Hožuvas "Ruch" rindas un noslēdzis ar komandu trīs gadu līgumu, informē vienība.

Par Višņakova pievienošanos "Ruch" vienībai tika vēstīts jau pagājušajā nedēļā, taču Hožuvas komanda nespēja panākt kopsaucēju ar futbolista iepriekšējo klubu Lodzas "Widzew". Nu tas ir izdarīts, un Latvijas spēlētājs oficiāli kļuvis par "Ruch" īpašumu.

Iepriekšējā sezonā Polijas augstākajā līgā "Widzew" Višņakovs komandas rindās 35 mačos guva 12 vārtus, tomēr viņa pārstāvētā vienība izkrita no ekstraklases. Vasarā tika runāts par uzbrucēja iespējamo pievienošanos Vācijas otrās bundeslīgas komandai Hamburgas "St. Pauli", Krievijas komandai Maskavas "Torpedo" un arī citām, tomēr neviena no pārejām nerealizējās.

Tāpēc šo sezonu 24 gadus vecais Višņakovs iesāka Polijas pirmajā līgā, bet ar vārtu guvumiem neatzīmējās, un arī vienība demonstrēja nepārliecinošu sniegumu.

Pērnā gada decembrī Višņakovs pagarināja līgumu ar "Widzew" līdz 2016.gada jūnijam. Toreiz tika apgalvots, ka ar jauno vienošanos izslēgta iespēja futbolistam pārcelties uz kādu citu Polijas klubu. Višņakova mērķis ir nākotnē spēlēt Vācijas bundeslīgas čempionātā.

Višņakovs aizvadījis četrus mačus arī Latvijas izlasē, ar vārtiem gan neatzīmējoties.

Tikmēr 14 reizes Polijas čempionātā triumfējusī "Ruch" komanda iepriekšējo sezonu noslēdza trešajā vietā, kvalificējoties UEFA Eiropas līgai. Tajā Hožuvas vienība nespēja sasniegt grupu turnīru, jo izšķirošajā kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā divu spēļu summā ar 0:1 piekāpās Ukrainas trešajai spēcīgākajai komandai Harkovas "Metaļist".

Jaunās sezonas Polijas čempionāta kopvērtējumā "Ruch" ar pieciem punktiem sešās spēlēs pašlaik ieņem vien 12.vietu starp 16 vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!