Latvijas futbola uzbrucējs Eduards Višņakovs trešdien guva vārtus Polijas čempionāta otrā posma priekšpēdējās kārtas spēlē, palīdzot Lodzas "Widzew" komandai tikt pie uzvaras.

Aizvadītajā mačā "Widzew" ar rezultātu 2:1 (1:0) savā laukumā uzveica Glivices "Piast" un tieši Višņakova kontā 70.minūtē bija uzvaru nesošie vārti.

Zīmīgi, ka mačs tika iesākts jau otrdien, tomēr tad to pārtrauca pielijuša laukuma dēļ.

Kaut Polijas čempionātā vēl atlikusi viena spēļu kārta, Višņakovs noslēdzošajā mačā, visticamāk, nepiedalīsies, jo Latvijas izlases treneru kolektīvs iepriekš teica, ka spēlētājs pievienosies valstsvienībai, kas ceturtdien uzsāk dalību Baltijas kausā.

Spēlē ar "Piast" jau nepiedalījās Eduarda Višņakova vecākais brālis Aleksejs, kurš devies uz izlasi.

Ja sezonas pirmajā pusē E.Višņakovs guva astoņus vārtus, pēc jaunā gada viņš izcēlās četras reizes.

Polijas čempionātā pēc diviem apļiem komandas sadalījās spēcīgākajā un vājākajā astoņniekā, tajos izspēlējot vēl pa vienam aplim, bet līdzi ņemot pusi no iepriekš izcīnītajiem punktiem.

Pirms Polijas čempionāta pēdējās kārtas zināms, ka vietu augstākajā līgā zaudēs "Widzew" un Ļubinas "Zaglebie", kurām ir attiecīgi 19 un 16 punkti 36 spēlēs.

Tikmēr valsts čempionu titulu otro gadu pēc kārtas garantējusi Varšavas "Legia".

Kā ziņots, decembrī Eduards Višņakovs pagarināja līgumu ar "Widzew" līdz 2016.gada jūnijam. Tika apgalvots, ka ar jauno vienošanos izslēgta iespēja futbolistam pārcelties uz kādu citu Polijas klubu. Višņakova mērķis ir nākotnē spēlēt Vācijas bundeslīgas čempionātā.

Kā vēsta portāls "widzewlodz.pl", "ir daudz pazīmju", ka Eduards Višņakovs vasarā varētu pievienoties Vācijas bundeslīgas komandai "Freiburg". Nupat aizvadītajā sezonā "Freiburg" bundeslīgas kopvērtējumā izcīnīja 14.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!