Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Starptautiskā Futbola federācijas (FIFA) padomes kārtējā sanāksmē, kas piektdien notika Ruandā, viens no apspriestajiem jautājumiem bija Spānijas futbola čempionāta jeb "La Liga" spēļu aizvadīšana ASV, un organizācijas vadība joprojām neatbalsta šo pasākumu, ziņo spāņu mediji.

Kā ziņojām, "La Liga" vadība ir panākusi vienošanos uz 15 gadiem ar ASV mediju kompāniju "Relevent" par Spānijas čempionāta spēļu aizvadīšanu ASV, un pirmā, ar "FC Barcelona" un "Girona" līdzdalību, notiktu nākamā gada pavasarī Floridā.

Pret šo ideju kategoriski iebilst Spānijas Futbola spēlētāju asociācija (AFE), futbola kluba "Real Madrid" prezidents Florentino Peress un Spānijas Futbola federācija (RFEF), kuras prezidents Luiss Rivialess ir vērsies pie palīdzības pie FIFA prezidenta Džanni Infantino, lai ar futbola augstākās organizācijas palīdzību bloķētu šo iniciatīvu.

Lai kādas valsts nacionālā čempionāta spēles aizvadītu citā valstī, ir nepieciešama visu iesaistīto pušu piekrišana, šajā gadījumā no RFEF, Eiropas Futbola federāciju savienības (UEFA), Ziemeļamerikas un Karību salu Futbola savienības (CONCACF) un arī FIFA, norāda izdevums AS.

"Es nopietni iebilstu pret šo un nedošu atļauju aizvadīt "Girona" un "FC Barcelona" spēli Maiami. Oficiālajiem mačiem ir jānotiek attiecīgajā valstī," paziņojis FIFA prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!