Foto: F64

Latvijas futbola izlase ceturtdien publicētajā FIFA ranga sarakstā sasniegusi savu visu laiku zemāko pozīciju - 119.vietu.

Aizvadītajā mēnesī Latvijas izlase pārbaudes spēlē Dohā ar 1:3 piekāpās Katarai, bet četras dienas vēlāk Vācijā cīnījās neizšķirti 3:3 ar Turcijas valstsvienību. Salīdzinot ar maiju rangā zaudētas deviņas pozīcijas.

2007.gada martā, kad Latvijas valstsvienību atkal sāka vadīt Aleksandrs Starkovs, tā bija 98.vietā, bet līdz jūlijam vienība rangā noslīdzēja līdz pat 111.pozīcijai, kas toreiz bija Latvijas antirekords kopš ieviests FIFA rangs. Vēlāk valstsvienības pozīcija rangā lēnām uzlabojās, līdz 2009.gada novembrī Latvija bija rekordaugstajā 45.vietā. Tomēr tad atkal sekoja lejupslīde, līdz beidzot 2012.gada oktobrī Latvija noslīdēja līdz 118.vietai, kas bija jauns antirekords.

Tikmēr par trim pozīcijām ranga sarakstā ir pakāpusies Igaunija, kas tagad ieņem 89. vietu, bet Lietuva šobrīd ieņem 105.vietu, kas ir kāpums par sešām pozīcijām.

Pirmo vietu pasaules rangā saglabājusi Spānija, otrajā vietā joprojām atrodas Vācija, kurai seko Argentīna. Ceturtajā vietā atrodas Horvātija, piektajā - Nīderlande, sestajā - Portugāle, bet labāko desmitnieku noslēdz Kolumbija, Itālija, Anglija un Ekvadora.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!