Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta līdervienība Mančestras "City" svētdien šīs pilsētas derbijā savu skatītāju priekšā ar 3:1 (1:0) pārspēja "United".

Šis Anglijas futbolā tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem derbijiem. Svētdienas mačā rezultātu 12. minūtē atklāja "City" spāņu pussargs Davids Silva, kurš izmantoja nelielu apjukumu viesu soda laukumā. Savukārt trīs minūtes pēc otrā puslaika sākuma argentīnietis Serhio Agvero panāca jau 2:0.

"United" vienus vārtus atspēlēja 58. minūtē, kad pēc Romela Lukaku nopelnītās "pendeles" precīzi sita Antonī Marsiāls.

Tiesa, Mančestras "United" tik un tā bija problēmas ar "City" vārtu apdraudēšanu, turklāt 86.minūtē Ilkajs Gundogans panāca 3:1.

"United" komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt viens no līderiem Pols Pogbā, kurš iedzīvojies nelielā savainojumā.

Tikmēr citā svētdienas premjerlīgas mačā viena no Mančestras "City" sīvākajām konkurentēm "Liverpool" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Londonas "Fulham".

Mača rezultātu 41. minūtē atklāja Mohameds Salāhs, bet Džerdans Šaķiri neilgi pē otrā puslaika sākuma pārsvaru dubultoja.

"Liverpool" komandai šī bija pirmā spēle pēc šonedēļ UEFA Čempionu līgā piedzīvotā šokējošā zaudējuma pret Serbijas klubu Belgradas "Crvena zvezda".

Savukārt vēl vienā svētdienas spēlē Londonas "Chelsea" savā laukumā nespēja atslēgt Liverpūles "Everton" vārtus, abām komandām nospēlējot bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0).

Mančestras "City", "Liverpool" un "Chelsea" šosezon premjerlīgā vēl nav piedzīvojušas zaudējumus.

Tikmēr punktus svētdien zaudēja Londonas "Arsenal", kas savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar Vulverhemptonas "Wanderers". Mājinieki gan šajā mačā izglābās no zaudējuma, jo četras minūtes līdz pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Henrihs Mhitarjans.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma vadībā ar 32 punktiem 12 spēlēs atrodas Mančestras "City", kamēr divus punktus atpaliek "Liverpool", bet trešā ar 28 punktiem ir "Chelsea". Savukārt ceturto pozīciju ar 27 punktiem ieņem Totenhemas "Hotspur", kas sestdien viesos ar 1:0 uzveica Londonas "Crystal Palace". Piekto vietu ar 24 punktiem ieņem "Arsenal", kamēr pa 20 punktiem iekrājušas "Bournemouth", "Watford" un Mančestras "United".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!