Iepriekšējo divu sezonu "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempione Jūrmalas "Spartaks" trešdien otrā apļa pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) savā laukumā pārspēja "Jelgavu". Citos mačos "Riga" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar "Liepāju"/"Mogo", "Ventspils" viesos ar 3:1 (0:0) pieveica turnīra pastarīti "Valmiera Glass"/Vidzemes augstskola" (ViA) komandu, bet RFS ar 1:0 uzvarēja "Metta/LU".

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 19 punktiem astoņās spēlē ir RFS, kam ar 18 punktiem seko "Ventspils". Tālāk ar 15 punktiem ir "Liepāja"/"Mogo", bet aiz pirmā trijnieka ar 13 punktiem seko "Spartaks" un "Riga" komandas. Septiņus punktus iekrājusi "Jelgava", trīs punkti ir "Metta"/LU kontā, kamēr "Valmiera Glass"/ViA rēķinā ir viens punkts.

RFS un "Metta"/LU duelī uzvarētājiem vārtus guva ukrainis Maksims Marusičs, kurš izcēlās mača 28.minūtē. Viesiem pirmajā puslaikā bija vēl dažas izdevības, taču tās netika izmantotas. Otrajā puslaikā RFS nosargāja savu vadību un izcīnīja uzvaru.

Abu komandu pirmā apļa savstarpējā cīņā pārāki ar 3:1 bija RFS futbolisti.

RFS ir arī šī brīža rezultatīvākā komanda ar 21 gūtajiem vārtiem. RFS sezonu iesāka ar četrām uzvarām, kam sekoja zaudējums un neizšķirts, bet pirmā apļa beigās rīdzinieki atgriezās uz uzvaru takas, ar 5:3 pārspējot "Liepāju"/"Mogo".

Savukārt "Metta"/LU sezonas pirmajās četrās spēlēs cieta zaudējumus, bet nākamajos trīs mačos "studenti" nospēlēja neizšķirti, punktus atņemot ne tikai Valmieras un Jelgavas komandām, bet arī "Ventspilij".

"Skonto" stadionā notikušajā mačā "Riga FC" - "Liepāja/Mogo" rezultāts tika atklāts 34.minūtē, kad apšaubāmu 11 metru soda sitienu realizēja "Riga" serbu uzbrucējs Darko Lemajičs. Otrā puslaika piektajā minūtē liepājnieku futbolists Sejdins Keitā pēc Dmitrija Hmiza atjautīgas piespēles no vārtu priekšas izlīdzināja rezultātu.

Vēl pēc 20 minūtēm viesi izvirzījās vadībā - pēc tam, kad otrreiz vārtu pārliktni norībināja Artūrs Karašausks, atlēkušo bumbu savā rīcībā ieguva Jānis Ikaunieks, Latvijas izlases pussargam raidot bumbu tīklā. Tiesa, desmit minūtes vēlāk rīdzinieki atjaunoja neizšķirtu uz rezultāta tablo, precīzi sitot Elvim Stuglim. Līdz mača beigām neviena komanda nespēja izraut uzvaru, spēlei noslēdzoties neizšķirti 2:2.

Liepājnieki pirmā apļa spēlē savā laukumā svinēja uzvaru ar 1:0, vārtus mača nogalē gūstot argentīnietim Gonsalo Negro.

Liepājniekiem pirmajās sešās spēlēs bija viena no labākajām aizsardzībām, taču pirmā apļa noslēdzošajā mačā RFS vēju pilsētas komandas vārtos ieraidīja piecas bumbas. Liepājas komanda zaudējusi vienu no saviem aizsardzības balstiem, jo izvarošanā apsūdzētais aizsargs Aleksis Sarate atgriezies dzimtenē Argentīnā un pagaidām nevar pamest šo valsti.

"Riga" komanda sezonu iesāka ar diviem zaudējumiem, bet nākamajās sešās spēlēs gūtas četras uzvaras.

Tikmēr Valmierā notikušajā mačā "Ventspils" pirmos divus vārtus guva otrā puslaika pirmajās trīs minūtēs. Vispirms pēc Eduarda Tīdenberga soda sitiena ar galvu precīzi sita Nauris Bulvītis, bet nedaudz vēlāk uzbrukuma smailē nonāca Adeleke Akinjemi, rezultatīvajam nigērietim panākot 2:0.

Savukārt četras minūtes pirms pamatlaika beigām trešos vārtus ventspilniekiem atnesa Šteniu, kurš ar sitienu no gaisa atzīmējās ar precīzu raidījumu no 20 metriem. Tiesa, pāris minūtes vēlāk otrā laukuma galā Kristers Lūsiņš sita precīzi ar galvu un guva goda vārtus valmieriešiem.

Abu komandu savstarpējā duelī pirmajā aplī uzvaru ar 3:1 svinēja kurzemnieki.

"Valmiera Glass"/ViA šobrīd ir pārliecinoši vājākā komanda, jo sakrājusi tikai vienu punktu un ielaidusi 33 vārtus. Tas ir izteikti sliktākais rādītājs līgā, jo otrs augstākais zaudēto vārtu rādītājs ir "Metta"/LU ar 15 ielaistajiem vārtiem.

Ventspils komanda šosezon ir vienīgā, kas nav izjutusi zaudējuma rūgtumu. "Ventspils" punktus šosezon zaudējusi pret savām principiālajām pretiniecēm RFS un "Liepāju"/"Mogo", kā arī pret "Metta"/LU.

Tikmēr Slokā notikušajā duelī jūrmalniekiem vienīgos vārtus guva pieredzējušais pussargs Aleksejs Višņakovs, kurš ar sešiem precīziem sitieniem ir šīs sezonas virslīgas rezultatīvākais futbolists.

Pirmajā puslaikā nevienai no komandām neizdevās izpildīt bīstamus momentus, mača galvenajiem notikumiem norisinoties spēles otrajā daļā. Mača rezultātu 62.minūtē atklāja Višņakovs, kurš, izmantojot "Jelgavas" vārtsarga Jāņa Krūmiņa tālu izgājiena, no distances raidīja bumbu vārtos.

Pēc 11 minūtēm jelgavniekiem bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču Ņikitas Koļajeva izpildīto 11 metru soda sitienu atvairīja "Spartaka" vārtsargs Jevgeņijs Ņerugals. Neizmantojot lielisko iespēju, emocijas nespēja savaldīt Sigits Olberķis, kurš saņēma otro dzelteno kartīti un tika noraidīts no laukuma. "Jelgavas" komanda mazākumā neizmantoja izdevības panākt neizšķirtu, Jūrmalas futbolistiem svinot uzvaru ar 1:0.

Līdz ar to "Spartaks" revanšējās "Jelgavai" par pirmajā aplī piedzīvoto neveiksmi, kad jelgavnieki savā laukumā apspēlēja viesus ar 1:0. Jūrmalnieki pēdējos mačos demonstrējuši mainīgu sniegumu, kamēr "Jelgavai" pēc četru zaudējumu sērijas tika pie vienas uzvaras un neizšķirta.

Jūrmalas vienībai jau sezonas sākumā bija jāveic treneru maiņa, jo uzbeks Samvels Babajans netika pie nepieciešamās licences, lai varētu trenēt virslīgā. Pirms mēneša viņa vietu pie "Spartaka" stūres ieņēma krievs Aleksandrs Grišins. Tāpat Jūrmalas komandas pieteikumu papildinājis divreiz par Latvijas labāko futbolistu atzītais Aleksandrs Cauņa, kurš pildīs konsultanta lomu.

Zīmīgi, ka "Jelgava" šosezon ir virslīgas rupjākā komanda, jo astoņās spēlēs guvusi iekrājusi 29 dzeltenās kartītes, tiesa iepriekšējā kārtā pret valmieriešiem, kuri tika sagrauti ar 5:1, Zemgales futbolisti saņēma tikai vienu "plāksteri".

Iepriekšējā sezonā Jūrmalas "Spartaks" otro gadu pēc kārtas izcīnīja valsts čempionu titulu, aiz sevis atstājot "Liepāja"/"Mogo" vienību, kamēr trešā palika "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!