Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis uzvarējis portālā "Delfi" notikušajā līdzjutēju balsojumā un atzīts par 2013.gada Latvijas populārāko sportistu.

Jau par tradīciju kļuvusi līdzjutēju balsošana, nosakot "Gada balva sportā" laureātu nominācijā "Gada populārākais sportists". Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šoreiz "Latvijas Gada balva sportā 2013" organizētāji - Latvijas Olimpiskā komiteja un Igo Japiņa aģentūra – balsošanu par populārāko sportistu rīkoja sadarbībā ar portālu DELFI.

Līdzjutēju balsojums risinājās divās kārtās. Pirmajā kārtā sporta līdzjutēji izvēlējās trīs populārākos, starp kuriem cīņa, balsis skaitot no jauna, risinājās otrajā kārtā, - tie bija Gulbis, orientierists Edgars Bertuks un rallijkrosa čempions Reinis Nitišs. Lai gan pirmajā kārtā starp Gulbi un Nitišu risinājās sīva spēkošanās, otrajā kārtā Gulbis neatstāja cerības saviem konkurentiem – tenisists ieguva 3078 balsis (44,7%). Otrais palika Bertuks (2124 balsis jeb 30,8%), bet trešais bija Nitišs (1683 balsis jeb 24,4%).

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kad pirmo reizi līdzjutēju balsojums risinājās divās kārtās, augusi līdzjutēju interese, nosakot Gada populārāko sportistu. Pērn divās kārtās nobalsoja 16 575 līdzjutēji, bet šogad balsotāju skaits audzis gandrīz par 2000 un sasniedzis 18 510.

"Latvijas gada balva sportā 2013" noslēguma ceremonijā nominācijas "Populārākais sportists" balvu pasniedza portāla "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš. Tā kā Gulbis šobrīd gatavojas jaunajai sezonai, tad viņa vietā balvu saņēma Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs Jānis Pliens.

Pagājušajā gadā populārākā sportista laurus plūca divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, bet pirms tam divus gadus populārākais bija skeletona karalis Martins Dukurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!