Foto: Publicitātes foto

"Izlases sporta tērps ir gods un atbildība. Tā ir lepnuma sajūta, ka tu ne tikai cīnies par saviem sapņiem, bet arī pārstāvi savu valsti, atbalstītājus, līdzjutējus," - sakot šos vārdus, vieglatlēte Ineta Radēviča dāvina savu Londonas Olimpisko spēļu izlases sporta tērpu Sporta muzejam un tādējādi aizsāk akciju "Meklējam Latvijas izlašu sporta tērpus".

Tās laikā ikviens bijušais un esošais sportists aicināts dāvināt kādu Latvijas izlases sporta tērpu - savu panākumu liecinieku - muzejam. Tērpi būs apskatāmi Latvijas Gada Balvas Sportā 2014 apbalvošanas ceremonijā, kas 23.decembrī norisināsies kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Inetas Radēvičas sporta tērps bija īstas sportiskas drāmas liecinieks. 2012.gadā Londonas Olimpiskajās spēlēs tāllēkšanas disciplīnā viņa jau pirmajā lēcienā sasniedza savu sezonas labāko rezultātu, taču līdz Olimpiskajai bronzas medaļai pietrūka nieka viens centimetrs. "Man šis tērps ir kā atgādinājums, kas es esmu, no kurienes nāku, par ko cīnījos un cik spilgtas emocijas šī cīņa sagādāja," tagad saka sportiste, kuras panākumu sarakstā ir 2010.gada Eiropas čempiones tituls un bronzas medaļa 2011.gada pasaules čempionātā.

Sporta tērpu dāvināšanas akcija notiek līdz 19.decembrim un tās mērķis ir atgādināt par milzīgo darbu, kas sportistiem jāiegulda, lai tiktu pie augstvērtīgiem rezultātiem un medaļām. Gan aktīvie, gan savas profesionālās gaitas beigušie sportisti, kuri vēlas iesaistīties akcijā, tiek aicināti savus Latvijas izlases sporta tērpus nogādāt Latvijas Sporta muzejā, Rīgā, Alksnāja ielā 9, līdz 19.decembrim.

Gada Balvas Sportā 2014 noslēguma ceremonijā pavisam tiks piešķirtas balvas 16 kategorijās: Labākais Latvijas sportists, Labākā Latvijas sportiste, Labākais tehnisko sporta veidu sportists, Labākais Latvijas treneris, Labākā Latvijas sporta spēļu komanda, Labākā Latvijas komanda individuālajos sporta veidos, Gada uzlecošā zvaigzne, Gada sporta notikums Latvijā, Par cīņas gribu, Paraugs sportā, Gada sporta skolotājs, Latvijas Paralimpiskās komitejas speciālbalva, Mūža ieguldījums Latvijas sportā, Latvijas populārākais sportists, LOK speciālbalva, Latvijas Televīzijas speciālbalva. Pretendentus šajās nominācijās izvirzīja sporta federāciju padomes, LOK pārstāvji, sporta žurnālisti un citi nozares eksperti, un uzvarētājus nosaka žūrija.
LOK un Igo Japiņa Sporta aģentūra nozīmīgāko sporta balvu pasniegšanas ceremoniju Latvijas Gada Balva Sportā rīko jau 10. reizi. Tradicionāli ar svinīgo ceremoniju tiek pielikts punkts aizejošajam sporta gadam, sveikti valsts izcilākie sportisti, treneri un komandas, kā arī atzīmēti spilgtākie sporta notikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!