Foto: F64

Par 2015. gada Latvijas populārāko sportistu līdzjutēju balsojumā atzīts pasaules vicečempions motokrosā Pauls Jonass.

"Latvijas Gada balvas sportā 2015" balsojumā par 2015.gada populārāko sportistu/sportisti otrajā kārta Jonass ieguva 2894 balsis (39,2%), otrais ar 2621 balsi (35,5%) palika NBA klubā Ņujorkas "Knicks" izcili karjeru iesākušais basketbolists Kristaps Porziņģis, bet trešais bija bokseris Mairis Briedis (1866 balsis; 25,3%).

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šogad balsojums notika divos posmos. Pirmajā posmā balsot varēja no 25. novembra līdz 10. decembra pusnaktij. Pirmajā posmā balsojuma anketā bija iekļauti 13 sportisti, no kuriem varēja balsot par vienu. Pretendentu sarakstā iekļauti Latvijas gada balva sportā nomināciju "Labākais Latvijas sportists", "Labākā Latvijas sportiste" un "Labākais tehnisko sporta veidu sportists" kandidāti.

Pirmajā kārtā visvairāk balsu ieguva NBA karjeru uzsākušais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis (26,7%), otrais bija motokrosists Pauls Jonass (17,7%), bet trešais - bokseris Mairis Briedis (12,3%). Otrajā kārtā līdzjutēji varēja balsot par kādu no šiem trīs populārākajiem sportistiem. Otrās kārtas balsošana noslēdzās 22.decembra pusnaktī.

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Igo Japiņa Sporta aģentūra jau 11. reizi rīko nozīmīgāko sporta balvu pasniegšanas ceremoniju Latvijas Gada balva sportā, kura šā gada 23. decembrī notiks Latvijas Dzelzceļa muzejā. Tradicionāli ar svinīgo ceremoniju "Latvijas Gada balva sportā" tiek pielikts punkts aizejošajam sporta gadam, sveikti mūsu valsts izcilākie gada sportisti, treneri un komandas, kā arī atzīmēti spilgtākie sporta notikumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!