Foto: Publicitātes foto

Nākamnedēļ Rīgā notiks viens no gada nozīmīgākajiem sporta pasākumiem valstī - "Latvijas Gada balva sportā 2017" svinīgā ceremonija.

"Ar lielisku sniegumu Latvijas valstsvienībā un NBA klubā Ņujorkas "Knicks" priecējošais basketbolists Kristaps Porziņģis vai par pasaules čempionu kļuvušais bokseris Mairis Briedis? Cauru gadu lieliski spēlējošās un vēsturiskus panākumus guvušās tenisistes – Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova, pārsteidzošā svarcēlāja Rebeka Koha vai nesatricināmi stabilā cīkstone Anastasija Grigorjeva? Vīru vai dāmu basketbola valstsvienība? Bobslejisti vai pludmales volejbolisti? Aizejošais gads sporta cienītājiem dāvājis daudz pozitīvu emociju, intriģējošu cīņu, un nu pienācis laiks atskatīties uz paveikto un izsvērt, kuri tad bijuši vislabākie," pirms svinīgās ceremonijas norāda rīkotāji.

Uzvarētāji taps zināmi ceturtdien, 21.decembrī plkst.21.00 "Latvijas Gada balvas sportā 2017" svinīgajā pasākumā kinoteātrī "Splendid palace". Ceremoniju tiešraidē varēs vērot LTV1 kanālā.

Pasākuma vadītāji Uģis Joksts un Inese Vaikule palīdzēs vēlreiz izdzīvot gada spilgtākos sporta notikumus un atsauks atmiņā piemirstos ar sportiski azartiskiem stāstiem un kolorītiem video sižetiem. Vienlaikus skatītāji tiešraides laikā varēs balsot par trīs finālistiem uz populārākā sportista titulu, par ko šobrīd risinās pirmās kārtas balsojums portālā "Delfi". Uz skatuves viens pēc otra kāps labākie sportisti, treneri, komandas un pasākumu rīkotāji, lai 16 nominācijās saņemtu apbalvojumu no prominentiem sveicējiem, ieskaitot Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Pasākuma ietvaros jau otro gadu leģendārais sporta žurnālists Anatolijs Kreipāns īpašā "Anatolija stūrītī" aprunāsies un pasniegs zelta palmas tiem, kuri pelnījuši šogad tikt atzīmēti, taču neiekļaujas tradicionālajās ceremonijas "Latvijas gada balva sportā" kategorijās.

Tā kā šogad mūsu sportisti guva panākumus pasaules mediju uzmanības lutinātos pasākumos, Latvijas vārds izskanēja skaļi un tālu. Tas pamudināja "Latvijas Gada balvas sportā 2017" režisoru Viesturu Meikšānu un scenogrāfu Didzi Jaunzemu ceremonijā krāšņi un emocionāli apspēlēt atbalss tēmu. "Atbalss ir skaņas atgriešanās pie skaņas avota. Šī atgriešanās tēma ir metaforiski ļoti ietilpīga un daudzslāņaina. Tā ir saistīta ar labāko paraugu atdarināšanu, svarīgāko īpašību pārņemšanu, mācīšanos, mantošanu, un, zināšanu un prasmju pārnešanu. "Atbalss kā atgriešanās", nozīmē mūsu vecmeistaru sirsnīgu godināšanu, īpašas uzmanības pievēršanu saiknei starp treneriem un viņu audzēkņiem, un idejai par pārmantojamību, kas ir ilgtspējīgas attīstības stūrakmens," uzsver režisors Viesturs Meikšāns.

Ceremonijas viesus un TV skatītājus ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs dzīvespriecīgā grupa "Very Cool People" kopā apburošās balss īpašniecēm – Agnesi Rakovsku, Dināru Rudāni un Evilenu Protektori. Savukārt vīrišķo noti piešķirs solisti - Normunds Rutulis un Daumants Kalniņš.

Svinīgo ceremoniju "Latvijas Gada balva sportā 2017" organizē Latvijas Olimpiskā komiteja un Igo Japiņa sporta aģentūru ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Sporta federāciju padomes, kā arī sponsoru finansiālu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!