Foto: LETA
Šā gada pasaules čempionāts hokejā ir visu laiku lielākais pasākums, kas sarīkots un aizvadīts Dānijā, liecina mārketinga izpēte.

Turnīrs, kas noslēdzās ar Zviedrijas izlases uzvaru, bija "visu laiku lielākais sporta vai ne sporta pasākums, kas jebkad noticis Dānijā," paziņojusi mārketinga kompānija "Infront", kam piederēja ekskluzīvās čempionāta mediju un mārketinga tiesības.

Maijā notikušo čempionātu, spēlēm notiekot Kopenhāgenā un Herningā, kopumā apmeklējuši 520 tūkstoši cilvēku, bet kopējā televīzijas auditorija bijusi 1,237 miljardi skatītāju. Finālspēli vien vērojuši 2,5 miljoni līdzjutēju.

"Šis ir liels sasniegums Dānijas hokejā, īpaši, ja ņem vērā to, ka Dānija šo turnīru rīkoja pirmo reizi," saka IIHF padomes loceklis un Dānijas Hokeja savienības prezidents Henriks Bahs Nīlsens. "Bija liela atsaucība no cilvēkiem, liels entuziasms un kupls apmeklējums."

Kā zināms, čempionāts Dānijā bija veiksmīgs arī Latvijas hokeja izlasei — pēc ilgāka pārtraukuma mūsu komanda galvenā trenera Boba Hārtlija vadībā iekļuva ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!